Tordai lacipecsenye

Tordai lacipecsenye recept
Hozzávalók
•  4 szelet egyenként 14-15 dkg-os csont nélküli bőrös sertéskaraj
• 
•  1-1.2 kg burgonya
•  fél kiskanál pirospaprika
•  kb. 2 evőkanál finomliszt
a hús és a burgonya sütéséhez: bőven zsír vagy olaj
a tálaláshoz:
•  5-6 féle vegyes savanyúság (cékla- paprika- paradicsom- uborka- káposzta- fejes saláta kovászos vagy ecetes uborka stb.)

Elkészítés módja

1. A hússzeleteket nem túl vékonyra kiverjük, majd miután bőrüket centiméterenként bevágtuk, enyhén megsózzuk. A krumplit megtisztítjuk, és 1 centi vastag hasábokra vagy 1,5 centis kockákra vágjuk. Konyharuhára téve leszárogatjuk.

2. A krumplit közepesen forró bő zsírban vagy olajban aranybarnára sütjük, majd alaposan lecsöpögtetjük. A hússzeleteket a pirospaprikával összekevert lisztbe forgatjuk, majd egy serpenyőben, bő, közepesen forró zsírban vagy olajban — lehet a krumpli sütéséhez használt zsiradék is —, 5-6 perc alatt pirosasra sütjük. Lecsöpögtetjük.

3. Négy fatál szélét színük szerint tetszetősen elrendezve, levük nélkül a savanyúságokkal körberakjuk. A sült krumplit enyhén megsózzuk, a tálak közepére halmozzuk, a sült karajszeletet ráfektetjük.

A leírásban szereplő Tordai lacipecsenye recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több karaj recept
Még több karaj recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.