Görög húsvéti kalács (kulitsch)
Elkészítés módja
1. A vajat nyomjuk szét egy villával, az élesztőt kelesszük meg langyos tejben az agavé szirup hozzáadásával.
2. A lisztet tegyük egy tálba, a közepébe formáljunk egy lyukat és öntsük bele a megkelt élesztőt.
3. Gyúrjuk össze az alkotórészeket tésztává, majd hagyjuk 10 percet állni.
4. Ezután adjuk hozzá a 3 tojást, a kandírozott narancs és citromhéjat és a csipet sót.
5. Pihentessük 90 percig.
6. Nyújtsuk ki a tésztát, formáljunk belőle egy nagy gombócot, majd helyezzük el egy zsírpapírral kibélelt tepsi közepére.
7. Verjük fel a tojássárgáját egy evőkanál tejjel és kenjük meg vele a tésztát.
8. Ezután süssük ki 200 fokon 25 perc alatt.
9. Adjuk hozzá a citromléhez a porcukrot, az 1-2 evőkanál vizet majd dolgozzuk jól ki addig, amíg egy sűrű, ragasztószerű krém nem lesz belőle.
10. Ezzel a cukormázzal kenjük meg a kalácsot és díszítésül szórjuk meg a színes, tortához való cukordíszekkel.
Nagyon tetszik!
Nagyon klassz,az íze isteni!