Mogyorós banános keksz
Elkészítés módja
1. A banánt a citromlével egy villával összetörjük. A lisztet a vajjal (margarinnal) elmorzsoljuk, a banánt, a cukrot, a mogyorót, a sót, a tojást hozzáadjuk, és tésztát gyúrunk belőle.
2. A masszából sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól kb. 4 centi távolságra, megnedvesített kiskanállal diónyi halmokat rakunk, és a kanállal egy kicsit el is lapítgatjuk. A tetejükbe 1-1 szem mogyorót nyomunk. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit nagyobb lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) 15-17 percig sütjük. A tepsin hagyjuk kihűlni.
Mogyorós banános keksz recepthez fűződő történet, jótanács
A kekszek tetejét olvasztott csokoládéval is díszíthetjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.