Gombafasírt zöldséges rizzsel

Gombafasírt zöldséges rizzsel recept
Hozzávalók
•  50 dkg gomba (sampion csiperke vagy bármely más fajta)
•  2 fej hagyma
• 
•  bors
•  ételízesítő
•  fűszerpaprika
•  petrezselyem
•  3 darab zsemle
•  1 darab tojás
•  zsemlemorzsa
•  étolaj
•  15 dkg zöldségkeverék
•  2 csésze rizs

Elkészítés módja

1. A gombát megpucoljuk és apró szeletekre vágjuk.

2. A hagymát apróra kockázzuk és olajon megdinszteljük.

3. A tűzről lehúzva fűszerpaprikát szórunk rá és rátesszük a gombát.

4. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a petrezselymet.

5. Amikor a gomba megpuhult, a felesleges levet leöntjük róla, botmixerrel pépesítjük és hagyjuk kihűlni.

6. A zsemléket beáztatjuk és jól kinyomkodva a pépesített gombához adjuk, sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a tojást.

7. A massza állagát zsemlemorzsával javítjuk.

8. Vizes kézzel kis halmokat veszünk ki belőle és a kezünkkel formáljuk, majd zsemlemorzsába forgatjuk.

9. Forró olajban kisütjük.

10. A rizst a szokásos módon elkészítjük.

11. A zöldségkeveréket megfőzzük és a rizshez adjuk. A gombafasírtot ezzel tálaljuk.

A leírásban szereplő Gombafasírt zöldséges rizzsel recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (fasírt, gombafasírt) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Gombafasírt zöldséges rizzsel recept - 9 hozzászólás

  1. Szabina
    Szabina #3344 2013. 04. 05. 20:54 Válasz

    Editke ez nálunk úgy volt hogy először csak én szerettem és utána a család többi tagja is rászokott. Imádom a gombát.

  2. Vassné Edit
    Vassné Edit #3336 2013. 04. 05. 20:19 Válasz

    Nagyon finom,többször készül nálam is.
    Főleg gombaszezonban.

  3. Szabina
    Szabina #3335 2013. 04. 05. 20:14 Válasz

    Manócska remélem Neked is elnyeri a tetszésedet! :)

  4. Szabina
    Szabina #3333 2013. 04. 05. 20:13 Válasz

    Köszönöm Dugódani!

  5. manócska
    manócska #3327 2013. 04. 05. 19:48 Válasz

    Nagyon ötletes, biztosan ki fogom próbálni.

  6. dugódani
    dugódani #3324 2013. 04. 05. 19:31 Válasz

    Kedves Szabina ! Ez igazi vega bomba ezért egy kettő husiból készült is elfér a tányéron. No félre a tréfával ötletes a dolog legalább annyira mint a lencséből készült. Lesz majd próba.

  7. Szabina
    Szabina #3316 2013. 04. 05. 18:26 Válasz

    Cherryka és Zsuzsa köszönöm.:) Örülök ha tetszik. Nagyon jó íze van.

  8. zsuzsa56
    zsuzsa56 #3311 2013. 04. 05. 17:59 Válasz

    Nagyon jó ötletet adtál köszike,mert holnapra megvan az ebédem.

  9. cherryka
    cherryka #3309 2013. 04. 05. 17:50 Válasz

    Jujj, Szabina, Te vagy az én emberem! ;) Nem mintha a többiek nem kiváló, ötletes recepteket töltenének fel, de Te pont eltalálod, mi való az én ízlelőbimbóimnak! :)

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Gombafasírt zöldséges rizzsel recept - 9 hozzászólás

  1. Szabina
    Szabina #3344 2013. 04. 05. 20:54 Válasz

    Editke ez nálunk úgy volt hogy először csak én szerettem és utána a család többi tagja is rászokott. Imádom a gombát.

  2. Vassné Edit
    Vassné Edit #3336 2013. 04. 05. 20:19 Válasz

    Nagyon finom,többször készül nálam is.
    Főleg gombaszezonban.

  3. Szabina
    Szabina #3335 2013. 04. 05. 20:14 Válasz

    Manócska remélem Neked is elnyeri a tetszésedet! :)

  4. Szabina
    Szabina #3333 2013. 04. 05. 20:13 Válasz

    Köszönöm Dugódani!

  5. manócska
    manócska #3327 2013. 04. 05. 19:48 Válasz

    Nagyon ötletes, biztosan ki fogom próbálni.

  6. dugódani
    dugódani #3324 2013. 04. 05. 19:31 Válasz

    Kedves Szabina ! Ez igazi vega bomba ezért egy kettő husiból készült is elfér a tányéron. No félre a tréfával ötletes a dolog legalább annyira mint a lencséből készült. Lesz majd próba.

  7. Szabina
    Szabina #3316 2013. 04. 05. 18:26 Válasz

    Cherryka és Zsuzsa köszönöm.:) Örülök ha tetszik. Nagyon jó íze van.

  8. zsuzsa56
    zsuzsa56 #3311 2013. 04. 05. 17:59 Válasz

    Nagyon jó ötletet adtál köszike,mert holnapra megvan az ebédem.

  9. cherryka
    cherryka #3309 2013. 04. 05. 17:50 Válasz

    Jujj, Szabina, Te vagy az én emberem! ;) Nem mintha a többiek nem kiváló, ötletes recepteket töltenének fel, de Te pont eltalálod, mi való az én ízlelőbimbóimnak! :)

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.