Gesztenyekrémleves
Elkészítés módja
1. Világos, vajas rántást készítünk.
2. Amikor a liszt kihabzik, friss reszelt gyömbért, 1 narancs héját szintén reszelve áthevítünk benne és vízzel, tejszínnel kiforraljuk.
3. A gesztenyepürét burgonyatörővel szétnyomjuk és habverő segítségével eldolgozzuk simára, végül brandyt adunk hozzá.
4. Csészékbe szedve, gesztenyefánkkal kínáljuk.
5. A gesztenyefánk elkészítése:A vizet, benne a vajjal, csipet sóval, cukorral, feltesszük forrni.
6. Ha felforrt, egy mozdulattal hozzáadjuk a lisztet. Addig keverjük, amíg az edény falától el nem válik.
7. Tűzről lehúzva hozzáadjuk a tojást és simára keverjük.
8. Ezután a gesztenye is a masszába kerül.
9. Sütőlapra, vagy tepsibe egy kiskanállal, vagy habzsák segítségével cseresznye nagyságú halmokat formázunk. 200 fokos sütőben megsütjük aranysárgára.
10. Kissé szárítva nyeri el a végső formáját.
11. A fánkocskákat közvetlen tálalás előtt tesszük a levesbe.
Jó étvágyat hozzá!Gesztenyekrémleves recepthez fűződő történet, jótanács
Hűsítő, és gyomormelengető ez az ünnepi leves. Benke László-tól tanultam.
Még nem főztem sosem,de most nagyon rákívántam.
Jól néz ki!