Gesztenyekrémleves

Gesztenyekrémleves recept
Hozzávalók
•  15 dkg gesztenyepüré
•  8 dkg vaj
•  8 dkg liszt
•  1 dl tejszín
•  3 dl víz
•  3 cl brandy
•  friss gyömbér
•  narancshéj
•  csipet só
A gesztenyefánkhoz:
•  5 dkg liszt
•  1 dl víz
•  5 dkg vaj
•  5 dkg gesztenyepüré
•  1 db tojás
• 
•  cukor

Elkészítés módja

1. Világos, vajas rántást készítünk.

2. Amikor a liszt kihabzik, friss reszelt gyömbért, 1 narancs héját szintén reszelve áthevítünk benne és vízzel, tejszínnel kiforraljuk.

3. A gesztenyepürét burgonyatörővel szétnyomjuk és habverő segítségével eldolgozzuk simára, végül brandyt adunk hozzá.

4. Csészékbe szedve, gesztenyefánkkal kínáljuk.

5. A gesztenyefánk elkészítése:A vizet, benne a vajjal, csipet sóval, cukorral, feltesszük forrni.

6. Ha felforrt, egy mozdulattal hozzáadjuk a lisztet. Addig keverjük, amíg az edény falától el nem válik.

7. Tűzről lehúzva hozzáadjuk a tojást és simára keverjük.

8. Ezután a gesztenye is a masszába kerül.

9. Sütőlapra, vagy tepsibe egy kiskanállal, vagy habzsák segítségével cseresznye nagyságú halmokat formázunk. 200 fokos sütőben megsütjük aranysárgára.

10. Kissé szárítva nyeri el a végső formáját.

11. A fánkocskákat közvetlen tálalás előtt tesszük a levesbe.

Jó étvágyat hozzá!

Gesztenyekrémleves recepthez fűződő történet, jótanács

Hűsítő, és gyomormelengető ez az ünnepi leves. Benke László-tól tanultam.

A leírásban szereplő Gesztenyekrémleves recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (leves, gesztenyekrém) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Gesztenyekrémleves recept - 1 hozzászólás

  1. Vassné Edit
    Vassné Edit #8579 2014. 01. 16. 21:34 Válasz

    Még nem főztem sosem,de most nagyon rákívántam.
    Jól néz ki!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több fánk recept
Még több fánk recept

Gesztenyekrémleves recept - 1 hozzászólás

  1. Vassné Edit
    Vassné Edit #8579 2014. 01. 16. 21:34 Válasz

    Még nem főztem sosem,de most nagyon rákívántam.
    Jól néz ki!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.