Sztrapacskaléleves
Elkészítés módja
1. A zsírt egy fazékban fölolvasztjuk, majd a megtisztított és apróra vágott hagymát megfuttatjuk rajta. A liszttel meghintjük, fél percig kevergetve pirítjuk. Ezt a vékony rántást a paradicsomlével fölöntjük, kevergetve fölforraljuk. A sztrapacska főzőlevéből kb. 1 liternyit ráöntünk, de vigyázzunk, egészen az alja ne kerüljön bele, mert az tele van törmelékkel.
2. Megborsozzuk, a megtisztított zellert és a zellerzöldet belerakjuk. Fölforraljuk, kis lángra állítjuk, és kb. 10 percig főzzük. A sztrapacska tésztájából egy vágódeszkáról, késsel apró galuskákat szaggatunk bele, hogy ne csak egy híg lé legyen. Pár percnyi főzés után megkóstoljuk, ha kell utánasózzuk, borsozzuk, és már tálalhatjuk is.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.