Fordított cseresznyés krémes (egyensúly sütemény)

Elkészítés módja
1. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, rászórjuk a magozott cseresznyét és meghintjük fahéjas cukorral.
2. A tojásfehérjéket a sóval elkezdjük felverni, majd apránként hozzáadagoljuk a cukrot, és jó keményre felverjük.
3. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, tovább keverjük az olvasztott,nem meleg vajjal és a vaníliás cukorral.
4. Végül a sütőporral elkevert lisztet egy fakanállal könnyedén hozzákeverjük.
5. A kész masszát ráöntjük a cseresznyére és 200 fokra melegített sütőben tűpróbáig sütjük. (kb. 40 -45 percig) A kisült tésztát egy tálcára borítjuk, így felülre kerül a cseresznyés rész és hagyjuk kihűlni.
6. A vaníliás pudingport a cukorral, tejjel felfőzzük, kihűtjük és a vajjal habosra keverjük.
7. Rásimítjuk a kihűlt süteményre és a csokoládéval bevonjuk.
8. A csokoládét az olajjal, mikróban felolvasztjuk.
Köszönöm szépen a kedves szavakat Zsuzsa és Manócska.
Csodálatosan elkészítetted,Gratulálok,nem is vártam mást!
Nagyon szép:)
Köszönöm szépen .Cseresznyét,meggyet úgy kaptam.Nálunk semmi gyümölcs sincs,sajnos.
Virágzáskor megkapták a fák valami betegséget.
Csatlakozom! A neve is nagyon találékony..
Nagyon jó kis recept, és most aztán cseresznye is van bőven. Gratulálok