Pávaszem

Pávaszem recept
Hozzávalók
a tésztához:
•  6 tojás
•  12 dkg porcukor
•  4 dkg keserű kakaópor
•  1 púpozott evőkanál finomliszt
•  fél mokkáskanál sütőpor
a krémhez:
•  1 tojás
•  1 csomag (4 dkg) főzni való vaníliaízű pudingpor
•  2.5 dl tej
•  20 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  20 dkg porcukor
•  1 csomag vaníliás cukor
•  1 púpozott evőkanál keserű kakaópor
a tetejére:
•  15 dkg étcsokoládé (részben vagy egészben tejcsokoládé is lehet)
•  5 dkg vaj vagy sütőmargarin

Elkészítés módja

1. A tésztához a tojássárgáját a porcukorral fehéredésig keverjük. Ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 2-3 perc. A kakaóport, a lisztet és a sütőport összeforgatjuk, az előzőekbe dolgozzuk, végül a kemény habbá vert tojásfehérjével lazítjuk – először csak a harmadát tegyük bele, keverjük el jól, ezután lehet könnyen beleforgatni a többi habot. Sütőpapírral bélelt nagy tepsibe simítjuk, és közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 15 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk, nehogy túlsüssük, mert ha kiszárad, nehezebb feltekerni, törik.

2. A krémhez a tojást a pudingporral és a tejjel simára keverjük, vízgőzre (a bátrabbak közepes lángra) téve sűrűre főzzük. A puha (szobahőmérsékletű) vajat (margarint) először magában, majd a porcukorral meg a vaníliás cukorral keverjük simára. Apránként a kihűlt, kikevert, főzött krémhez adjuk. Ezután elfelezzük, az egyiket a kakaóval barnára színezzük.

3. A tésztát – miután a sütőpapírt lehúztuk róla – a vaníliás krémmel megkenjük. A kakaós krémet rásimítjuk. Alulról is, felülről is a közepe felé feltekerjük. Szorosan alufóliába csomagoljuk, majd 3-4 órán át hűtőszekrényben dermesztjük. Ezután kicsomagoljuk.

4. Az étcsokoládét a margarinnal fölolvasztjuk, a süteményt bevonjuk vele. Amikor megszilárdult, forró vízbe mártott késsel jó ujjnyi vastagon fölszeleteljük. Ha ügyesen dolgoztunk, a szeletek gyönyörű pávaszemes rajzolatot mutatnak.

A leírásban szereplő Pávaszem recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Pávaszem recept - 2 hozzászólás

  1. admin
    admin #3382 2013. 04. 06. 17:54 Válasz

    Van akinek nem lenne az. :)

  2. zsuzsa56
    zsuzsa56 #3374 2013. 04. 06. 17:06 Válasz

    A kedvenc sütim!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Pávaszem recept - 2 hozzászólás

  1. admin
    admin #3382 2013. 04. 06. 17:54 Válasz

    Van akinek nem lenne az. :)

  2. zsuzsa56
    zsuzsa56 #3374 2013. 04. 06. 17:06 Válasz

    A kedvenc sütim!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.