Fokhagymás tejben pácolt sertésmáj

Elkészítés módja
1. A májról a hártyákat, ereket eltávolítjuk, majd felszeleteljük.
2. A fokhagymát apróra vágjuk vagy fokhagymanyomón átnyomjuk és a tejbe keverjük.
3. A májszeleteket a fokhagymás tejbe helyezzük és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
4. A májszeleteket lecsepegtetjük és papírtörlőn leszárítjuk, majd a szokásos módon (liszt, felvert tojás, zsemlemorzsa) bepanírozzuk, majd bő olajban, közepes lángon kisütjük.
5. Ne maradjon véres, de ne is szárítsuk ki!
6. Köretnek petrezselymes burgonyát készítünk mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Először is kap egy kellemes pikáns fokhagymás ízt és szerintem puhább,porhanyósabb lesz.
Nagyon gusztusos!
Kedvencem a sertésmáj is.
Nagyon szépen tálaltad.
Gratulálok.
Régen ettem májat, akkor is inkább csirkét. Ilyen tejbe áztatottat meg még sehogy. Ha lehet kérdezni, azt kérdezném, hogy mit befolyásol a májnál a tejbe áztatás? Vagyis milyen lesz miatta az állaga, íze az áztatás nélkül elkészítetthez képest?
Ezt mi is nagyon szeretjük!!!!! Nagyon szép a tálalás!