Fokhagymás tejben pácolt sertésmáj

Fokhagymás tejben pácolt sertésmáj recept
Hozzávalók
•  1 kg sertésmáj
•  4-5 gerezd fokhagyma
•  5 dl tej
A panírozáshoz:
•  finomliszt
•  tojás
•  zsemlemorzsa
A sütéshez:
•  étolaj

Elkészítés módja

1. A májról a hártyákat, ereket eltávolítjuk, majd felszeleteljük.

2. A fokhagymát apróra vágjuk vagy fokhagymanyomón átnyomjuk és a tejbe keverjük.

3. A májszeleteket a fokhagymás tejbe helyezzük és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

4. A májszeleteket lecsepegtetjük és papírtörlőn leszárítjuk, majd a szokásos módon (liszt, felvert tojás, zsemlemorzsa) bepanírozzuk, majd bő olajban, közepes lángon kisütjük.

5. Ne maradjon véres, de ne is szárítsuk ki!

6. Köretnek petrezselymes burgonyát készítünk mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

A leírásban szereplő Fokhagymás tejben pácolt sertésmáj recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (hagymás máj) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Fokhagymás tejben pácolt sertésmáj recept - 5 hozzászólás

  1. kautz1009
    kautz1009 #2394 2013. 03. 20. 04:46 Válasz

    Először is kap egy kellemes pikáns fokhagymás ízt és szerintem puhább,porhanyósabb lesz.

  2. manócska
    manócska #2392 2013. 03. 19. 20:37 Válasz

    Nagyon gusztusos!

  3. Vassné Edit
    Vassné Edit #2384 2013. 03. 19. 19:33 Válasz

    Kedvencem a sertésmáj is.
    Nagyon szépen tálaltad.
    Gratulálok.

  4. karperec
    karperec #2381 2013. 03. 19. 19:23 Válasz

    Régen ettem májat, akkor is inkább csirkét. Ilyen tejbe áztatottat meg még sehogy. Ha lehet kérdezni, azt kérdezném, hogy mit befolyásol a májnál a tejbe áztatás? Vagyis milyen lesz miatta az állaga, íze az áztatás nélkül elkészítetthez képest?

  5. Szabina
    Szabina #2371 2013. 03. 19. 17:14 Válasz

    Ezt mi is nagyon szeretjük!!!!! Nagyon szép a tálalás!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Fokhagymás tejben pácolt sertésmáj recept - 5 hozzászólás

  1. kautz1009
    kautz1009 #2394 2013. 03. 20. 04:46 Válasz

    Először is kap egy kellemes pikáns fokhagymás ízt és szerintem puhább,porhanyósabb lesz.

  2. manócska
    manócska #2392 2013. 03. 19. 20:37 Válasz

    Nagyon gusztusos!

  3. Vassné Edit
    Vassné Edit #2384 2013. 03. 19. 19:33 Válasz

    Kedvencem a sertésmáj is.
    Nagyon szépen tálaltad.
    Gratulálok.

  4. karperec
    karperec #2381 2013. 03. 19. 19:23 Válasz

    Régen ettem májat, akkor is inkább csirkét. Ilyen tejbe áztatottat meg még sehogy. Ha lehet kérdezni, azt kérdezném, hogy mit befolyásol a májnál a tejbe áztatás? Vagyis milyen lesz miatta az állaga, íze az áztatás nélkül elkészítetthez képest?

  5. Szabina
    Szabina #2371 2013. 03. 19. 17:14 Válasz

    Ezt mi is nagyon szeretjük!!!!! Nagyon szép a tálalás!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.