Strázsamester étke

Strázsamester étke recept
Hozzávalók
•  4 szelet egyenként kb.16 dkg-os kicsontozott sertéskaraj
•  25 dkg darált sertéshús
•  2 kiskanál só
•  3 gerezd fokhagyma
•  1 csapott kiskanál őrölt fekete bors
•  1 csapott kiskanál jóféle pirospaprika
•  5 evőkanál olaj
•  fél kiskanál paradicsompüré (sűrített paradicsom)
•  1 púpozott kiskanál finomliszt
•  4 dl víz

Elkészítés módja

1. A karajszeleteket lapjában, éles késsel nem túl hosszan bevágjuk, és a közepüket kimélyítjük, sőt ujjal belenyúlva kitágítjuk. Az a jó, ha olyan, mint egy zseb.

2. A darált húst fél kiskanál sóval, 1 gerezd zúzott fokhagymával, a bors egyharmadával meg a pirospaprikával összedolgozzuk, majd a szeletek üregébe töltjük, a nyílást hústűvel lezárjuk. 1 kiskanál sóval behintjük, a megforrósított olajban körös-körül elősütjük, lecsöpögtetve félrerakjuk.

3. Visszamaradó zsírjában a paradicsompürét a liszttel együtt 1 percig pirítjuk, majd 4 deci vízzel fölöntjük. A maradék sóval, fokhagymával és borssal ízesítjük, nagy lángon kevergetve fölforraljuk. Az töltött karajokat belerakjuk, lefödve, kis lángon kb.40 percig pároljuk.

4. Tálaláskor – miután a hústűt kihúztuk belőle – pecsenyelevével meglocsoljuk. Pásztortarhonya illik köretnek hozzá.

A leírásban szereplő Strázsamester étke recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Strázsamester étke recept - 2 hozzászólás

  1. admin
    admin #7349 2013. 09. 03. 17:02 Válasz

    Igen és ráadásul igen laktató is.

  2. zsuzsa56
    zsuzsa56 #7300 2013. 08. 31. 21:16 Válasz

    Nagyon finom étel!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több karaj recept
Még több karaj recept

Strázsamester étke recept - 2 hozzászólás

  1. admin
    admin #7349 2013. 09. 03. 17:02 Válasz

    Igen és ráadásul igen laktató is.

  2. zsuzsa56
    zsuzsa56 #7300 2013. 08. 31. 21:16 Válasz

    Nagyon finom étel!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.