Strázsamester étke

Elkészítés módja
1. A karajszeleteket lapjában, éles késsel nem túl hosszan bevágjuk, és a közepüket kimélyítjük, sőt ujjal belenyúlva kitágítjuk. Az a jó, ha olyan, mint egy zseb.
2. A darált húst fél kiskanál sóval, 1 gerezd zúzott fokhagymával, a bors egyharmadával meg a pirospaprikával összedolgozzuk, majd a szeletek üregébe töltjük, a nyílást hústűvel lezárjuk. 1 kiskanál sóval behintjük, a megforrósított olajban körös-körül elősütjük, lecsöpögtetve félrerakjuk.
3. Visszamaradó zsírjában a paradicsompürét a liszttel együtt 1 percig pirítjuk, majd 4 deci vízzel fölöntjük. A maradék sóval, fokhagymával és borssal ízesítjük, nagy lángon kevergetve fölforraljuk. Az töltött karajokat belerakjuk, lefödve, kis lángon kb.40 percig pároljuk.
4. Tálaláskor – miután a hústűt kihúztuk belőle – pecsenyelevével meglocsoljuk. Pásztortarhonya illik köretnek hozzá.
Igen és ráadásul igen laktató is.
Nagyon finom étel!