Fekete szedres pavlova torta

Fekete szedres pavlova torta recept
Hozzávalók
•  4 darab tojásfehérje
•  1 csipet só
•  20 dkg kristálycukor
•  2 csomag vaníliás cukor
•  1 evőkanál étkezési keményítő
•  2 teáskanál almaecet
A töltelékhez:
•  4 dl hideg habtejszín
•  1 csomag vaníliás cukor
A díszítéshez:
•  20 dkg szeder
A szóráshoz:
•  porcukor

Elkészítés módja

1. A tojásokat szétválasztjuk, tojásfehérjét kemény habbá verjük és közben lassan a cukrot és a vaníliás cukrot hozzáadjuk, majd további 10 percig verjük.

2. Végül az étkezési keményítőt és az almaecetet is hozzákeverjük.

3. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, melynek az aljára egy kb. 20 cm átmérőjű kört rajzolunk.

4. A masszát egyenletesen elsimítjuk a sütőpapírra rajzolt körön.

5. A tepsit a 100 fokra előmelegített sütő alsó harmadába toljuk és légkeveréssel, 80 perc alatt megsütjük.

6. Sütés után a sütőben hagyjuk kihűlni.

7. A töltelékhez a hideg habtejszínt a vaníliás cukorral, kemény habbá verjük, majd a tortalap tetején egyenletesen elosztjuk.

8. A szederszemeket is elrendezzük a tetején, porcukorral megszórjuk és a tortát azonnal tálaljuk.

A leírásban szereplő Fekete szedres pavlova torta recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (torta, pavlova torta) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Fekete szedres pavlova torta recept - 4 hozzászólás

  1. zsuzsa56
    zsuzsa56 #7063 2013. 08. 08. 11:40 Válasz

    Kedves t.variam! Ezt a fajta tortát tepsin sütik mindíg,mivel sülés után kívül ropogós,belül puha lágy,és frissibe kell átcsúsztatni óvatosan tortatálra,mert különben eltörik ketté.Ennek a lényege,hogy akármilyen hanyag módon is készíthetjük,mert az íze a lényeg,nem a külalak.Nem édes,csak annyira amennyire kell,és lehűtve isteni finom.Habkönnyű torta,ahogy azt Eperjesiné is megjegyezte kedvesen,és köszönöm Editkének is a hozzászólását!Hihetetlenül finom még fanyar gyümölcsökkel is,de a szederrrl mennyei!Próbáljátok csak ki,nem bánjátok meg.Üdv.

  2. Vassné Edit
    Vassné Edit #7053 2013. 08. 07. 22:58 Válasz

    Nagyon finom,tetszik!
    Köszönöm a receptet is.

  3. Eperjesiné
    Eperjesiné #7049 2013. 08. 07. 22:27 Válasz

    Ügyes vagy Zsuzsa!Gratulálok!Nagyon szép a tortád,és habkönnyű is lehet... :)

  4. t.variam
    t.variam #7045 2013. 08. 07. 17:27 Válasz

    Ha van kis torta formám abban is süthetem? Miért írják, hogy tepsiben, kör formában süssük? Még nem próbáltam, de szeretném. Rengeteg tojás fehérjém van a fagyasztóban.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Fekete szedres pavlova torta recept - 4 hozzászólás

  1. zsuzsa56
    zsuzsa56 #7063 2013. 08. 08. 11:40 Válasz

    Kedves t.variam! Ezt a fajta tortát tepsin sütik mindíg,mivel sülés után kívül ropogós,belül puha lágy,és frissibe kell átcsúsztatni óvatosan tortatálra,mert különben eltörik ketté.Ennek a lényege,hogy akármilyen hanyag módon is készíthetjük,mert az íze a lényeg,nem a külalak.Nem édes,csak annyira amennyire kell,és lehűtve isteni finom.Habkönnyű torta,ahogy azt Eperjesiné is megjegyezte kedvesen,és köszönöm Editkének is a hozzászólását!Hihetetlenül finom még fanyar gyümölcsökkel is,de a szederrrl mennyei!Próbáljátok csak ki,nem bánjátok meg.Üdv.

  2. Vassné Edit
    Vassné Edit #7053 2013. 08. 07. 22:58 Válasz

    Nagyon finom,tetszik!
    Köszönöm a receptet is.

  3. Eperjesiné
    Eperjesiné #7049 2013. 08. 07. 22:27 Válasz

    Ügyes vagy Zsuzsa!Gratulálok!Nagyon szép a tortád,és habkönnyű is lehet... :)

  4. t.variam
    t.variam #7045 2013. 08. 07. 17:27 Válasz

    Ha van kis torta formám abban is süthetem? Miért írják, hogy tepsiben, kör formában süssük? Még nem próbáltam, de szeretném. Rengeteg tojás fehérjém van a fagyasztóban.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.