Csokoládéhabos torta

Csokoládéhabos torta recept
Hozzávalók
•  egy kész kerek kakaós piskótatortalap (receptjét lásd külön)
a krémhez:
•  1 csomag főzni való vanília- vagy csokoládéízű pudingpor (4 dkg)
•  3 dl tej
•  3 púpozott evőkanál kristálycukor
•  2 csomag vaníliás cukor
•  10 dkg étcsokoládé
•  5 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  3 dl habtejszín
•  1 csomag habfixáló por
a tetejére:
•  8-10 dkg étcsokoládé

Elkészítés módja

1. A krémhez a pudingport a tejjel és a kétféle cukorral egy lábasba tesszük, kevergetve pár perc alatt sűrű krémmé főzzük. A tűzről lehúzva a csokoládét beletördeljük, a vajat beledobjuk. Ha fölolvadtak, jól elkeverjük.

2. A tejszínt kemény habbá verjük, a vége felé a habfixálót is hozzáadjuk. Óvatos mozdulatokkal a már kihűlt csokoládés krémbe forgatjuk.

3. A tortakorongot lapjában 3 egyenlő részre vágjuk, majd a csokoládés habbal megtöltjük úgy, hogy az oldalára is jusson belőle. Hűtőszekrényben 2-3 órán át dermesztjük, végül a tetejét olvasztott csokoládéval bevonjuk.

4. Ahogyan a neve is árulkodik róla, ennek a tortának a krémje habos, nem olyan kemény mint a vajkrémes változatnál. Épp ezért a tetejére csak vékonyan kenjünk csokoládét, mert ha vastag, szeleteléskor törik, és töri a szeletet is. Ezt egyébként úgy is elkerülhetjük, hogy amikor az olvasztott csokoládét elsimítottuk a torta tetején, éles késsel bejelöljük a későbbi szeletek helyét. Így hagyjuk dermedni, végül a jelölések mentén forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük.

Csokoládéhabos torta recepthez fűződő történet, jótanács

A csokoládé 40 °C alatt fölolvad, ezért nem kell erős vízgőzre állítani; ez fontos, mert ha nagyon forr alatta a víz, a csokoládé megkeményedik ahelyett, hogy fölolvadna, s többé nem lesz alkalmas a torta bevonására.

A leírásban szereplő Csokoládéhabos torta recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (torta) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.