Csokoládéhabos torta
Elkészítés módja
1. A krémhez a pudingport a tejjel és a kétféle cukorral egy lábasba tesszük, kevergetve pár perc alatt sűrű krémmé főzzük. A tűzről lehúzva a csokoládét beletördeljük, a vajat beledobjuk. Ha fölolvadtak, jól elkeverjük.
2. A tejszínt kemény habbá verjük, a vége felé a habfixálót is hozzáadjuk. Óvatos mozdulatokkal a már kihűlt csokoládés krémbe forgatjuk.
3. A tortakorongot lapjában 3 egyenlő részre vágjuk, majd a csokoládés habbal megtöltjük úgy, hogy az oldalára is jusson belőle. Hűtőszekrényben 2-3 órán át dermesztjük, végül a tetejét olvasztott csokoládéval bevonjuk.
4. Ahogyan a neve is árulkodik róla, ennek a tortának a krémje habos, nem olyan kemény mint a vajkrémes változatnál. Épp ezért a tetejére csak vékonyan kenjünk csokoládét, mert ha vastag, szeleteléskor törik, és töri a szeletet is. Ezt egyébként úgy is elkerülhetjük, hogy amikor az olvasztott csokoládét elsimítottuk a torta tetején, éles késsel bejelöljük a későbbi szeletek helyét. Így hagyjuk dermedni, végül a jelölések mentén forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük.
Csokoládéhabos torta recepthez fűződő történet, jótanács
A csokoládé 40 °C alatt fölolvad, ezért nem kell erős vízgőzre állítani; ez fontos, mert ha nagyon forr alatta a víz, a csokoládé megkeményedik ahelyett, hogy fölolvadna, s többé nem lesz alkalmas a torta bevonására.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.