Farsangi fánk
Elkészítés módja
1. A liszt, az élesztő, a tej és a tojássárgája, valamint a cukor, vaj és egy csipet só hozzáadásával tésztát gyúrunk.
2. Ezután 30 percig pihentetjük.
3. A tésztát egyforma darabokra vágjuk és kézzel golyókat formálunk belőlük, majd még 20 percig állni hagyjuk.
4. Felmelegítjük a fritőzt 170 °C fokra, majd amikor eléri a kívánt hőmérsékletet a fánkokat mindkét oldalukon aranybarnára sütjük.
5. Ha a rezsón sütjük, vigyázzunk, hogy az olaj csak a fánkok derekáig érjen és az egyik oldalukat fedő alatt kis lángon süssük, a másikat pedig fedő nélkül nagy lángon, így lesz szép, úgymond szalagos a fánkunk.
6. Amikor kisültek, itatóspapírra szedve a zsírját lecsöpögtetjük és a fánkokat vaníliás porcukorral meghintjük.
7. Vízzel hígított, forró barackízzel kínáljuk.
Még finomabb, ha a baracklekvárhoz előzetesen 2-3 evőkanál rumot keverünk.Farsangi fánk recepthez fűződő történet, jótanács
Ezt a fánkot vaníliapudinggal töltöttem meg, és csokimázzal vontam be.
köszönöm...
Nagyon ötletes!
Tetszik nagyon!
Gratulálok:Edit.
Hát ez tényleg nagyon aranyos,és mutatós.Persze tuti finom.