Farsangi fánk

Farsangi fánk recept
Hozzávalók
•  0.5 kg liszt
•  3 dkg élesztő
•  ¼ liter tej
•  4 tojássárgája
•  6 dkg cukor
•  6 dkg vaj
•  1 csipet só
A bevonathoz:
•  porcukor vagy cukormáz
•  citromglazúr
A sütéshez:
•  zsír vagy olaj (vagy sütőben kisütve zsír nélkül)
A töltelékhez:
•  lekvár vagy puding

Elkészítés módja

1. A liszt, az élesztő, a tej és a tojássárgája, valamint a cukor, vaj és egy csipet só hozzáadásával tésztát gyúrunk.

2. Ezután 30 percig pihentetjük.

3. A tésztát egyforma darabokra vágjuk és kézzel golyókat formálunk belőlük, majd még 20 percig állni hagyjuk.

4. Felmelegítjük a fritőzt 170 °C fokra, majd amikor eléri a kívánt hőmérsékletet a fánkokat mindkét oldalukon aranybarnára sütjük.

5. Ha a rezsón sütjük, vigyázzunk, hogy az olaj csak a fánkok derekáig érjen és az egyik oldalukat fedő alatt kis lángon süssük, a másikat pedig fedő nélkül nagy lángon, így lesz szép, úgymond szalagos a fánkunk.

6. Amikor kisültek, itatóspapírra szedve a zsírját lecsöpögtetjük és a fánkokat vaníliás porcukorral meghintjük.

7. Vízzel hígított, forró barackízzel kínáljuk.

Még finomabb, ha a baracklekvárhoz előzetesen 2-3 evőkanál rumot keverünk.

Farsangi fánk recepthez fűződő történet, jótanács

Ezt a fánkot vaníliapudinggal töltöttem meg, és csokimázzal vontam be.

A leírásban szereplő Farsangi fánk recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (fánk receptek, fánk recept, farsangi fánk) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Farsangi fánk recept - 3 hozzászólás

  1. spajzgirl
    spajzgirl #8708 2014. 01. 31. 14:56 Válasz

    köszönöm...

  2. Vassné Edit
    Vassné Edit #8706 2014. 01. 31. 13:52 Válasz

    Nagyon ötletes!
    Tetszik nagyon!
    Gratulálok:Edit.

  3. zsuzsa56
    zsuzsa56 #8704 2014. 01. 31. 12:49 Válasz

    Hát ez tényleg nagyon aranyos,és mutatós.Persze tuti finom.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több fánk recept
Még több fánk recept

Farsangi fánk recept - 3 hozzászólás

  1. spajzgirl
    spajzgirl #8708 2014. 01. 31. 14:56 Válasz

    köszönöm...

  2. Vassné Edit
    Vassné Edit #8706 2014. 01. 31. 13:52 Válasz

    Nagyon ötletes!
    Tetszik nagyon!
    Gratulálok:Edit.

  3. zsuzsa56
    zsuzsa56 #8704 2014. 01. 31. 12:49 Válasz

    Hát ez tényleg nagyon aranyos,és mutatós.Persze tuti finom.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.