Rózsafánk
Elkészítés módja
1. A rózsafánk tésztájának hozzávalói, gyúrása és sütése a csörögefánknál leírtakkal megegyezik, csak formájában különbözik tőle.
2. A kb. 2 milliméter vastagságúra kinyújtott tésztát 3 különböző nagyságú kerek (vagy cakkos) formával kiszúrjuk. A legnagyobb tésztakorongok szélét (a cakkosakat nem kell) hatszor, a közepeset ötször, a legkisebbet pedig négyszer bevágjuk, mert sütésnél csak így nyílnak majd szét.
3. A legnagyobb lapot kézbe vesszük, közepét tojásfehérjével megkenjük és a közepes lapot belenyomjuk. Utóbbit is megkenjük a tojásfehérjével, hogy egy kis tésztakorongot is ráragaszthassunk.
4. A forgácsfánknál megadott mennyiségből kb. 16 rózsafánkot illeszthetünk így össze – a mennyiség a kiszúrók nagyságától függ –, melyeket közepesen forró, bő olajban kb. 4 perc alatt megsütünk. Szalvétára szedve lecsöpögtetjük, vaníliás porcukorral megszórjuk és rummal ízesített barackízzel kínáljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.