Rózsafánk

Rózsafánk recept
Hozzávalók
•  40 dkg finomliszt
•  (a fele rétesliszt is lehet)
•  8 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  2 csapott evőkanál kristálycukor
•  csipetnyi só
•  0.5 dl rum
•  1 dl tejföl
•  5 tojássárgája
A nyújtáshoz:
•  egy kevés finomliszt
A sütéshez:
•  bő olaj
A tetejére:
•  2-3 evőkanál vaníliás porcukor
A tálaláshoz:
•  0.3 dl rum
•  30 dkg sárgabarackíz

Elkészítés módja

1. A rózsafánk tésztájának hozzávalói, gyúrása és sütése a csörögefánknál leírtakkal megegyezik, csak formájában különbözik tőle.

2. A kb. 2 milliméter vastagságúra kinyújtott tésztát 3 különböző nagyságú kerek (vagy cakkos) formával kiszúrjuk. A legnagyobb tésztakorongok szélét (a cakkosakat nem kell) hatszor, a közepeset ötször, a legkisebbet pedig négyszer bevágjuk, mert sütésnél csak így nyílnak majd szét.

3. A legnagyobb lapot kézbe vesszük, közepét tojásfehérjével megkenjük és a közepes lapot belenyomjuk. Utóbbit is megkenjük a tojásfehérjével, hogy egy kis tésztakorongot is ráragaszthassunk.

4. A forgácsfánknál megadott mennyiségből kb. 16 rózsafánkot illeszthetünk így össze – a mennyiség a kiszúrók nagyságától függ –, melyeket közepesen forró, bő olajban kb. 4 perc alatt megsütünk. Szalvétára szedve lecsöpögtetjük, vaníliás porcukorral megszórjuk és rummal ízesített barackízzel kínáljuk.

A leírásban szereplő Rózsafánk recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (fánk receptek, fánk recept) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több fánk recept
Még több fánk recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.