Csokoládés madártejszelet
Elkészítés módja
1. Először a krémet készítettem el: a tojássárgákat a kétféle cukorral krémesre, habosra kevertem.
2. Hozzádolgoztam a kakaóport és a pudingport, majd lassan adagolva a tejet is belekevertem.
3. Kis lángon felfőztem, besűrítettem, majd hagytam teljesen kihűlni.
4. A margarint habosra kevertem a porcukorral, hozzákevertem a kihűlt pudingos krémet is.
5. A tésztához keményre vertem a tojásfehérjéket, a vége felé hozzádolgoztam a kétféle cukrot is.
6. Rászitáltam a sütőporral elkevert lisztet és fakanállal óvatosan beleforgattam.
7. A kész masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütöttem.
8. Amikor a tészta kihűlt, rákentem a csokis krémet és hűtőbe tettem.
9. Másnap felszeleteltem és a szeleteket cukorral és habfixálóval keményre vert tejszínhabrózsákkal díszítettem. (Természetesen a habot rá is simíthatjuk a csokikrémre, ebben az esetben megszórhatjuk még reszelt csokoládéval vagy dekor cukorral)ó
Köszönöm szépen Spajzgirl:)
Gyönyörű!
Köszi szépen Manócska:)
Csatlakozom Marcsihoz :))
Köszönöm szépen Marika:)
Mesyke csodaszép finom süteményt készítettél gratulálok