Csirkehúsleves májas daragaluskával

Csirkehúsleves májas daragaluskával recept
Hozzávalók
•  3 csirkefarhát
•  6 csirkeszárny
•  6-8 tisztított csirkeláb
•  maréknyi tisztított zúza
•  5-6 sárgarépa
•  2-3 petrezselyemgyökér
•  kis darabka zeller
•  kis darabka karalábé
•  1 cikk kelkáposzta
•  2 gerezd fokhagyma
•  1 kiskanál egész fekete bors
• 
•  fél kiskanál jóféle pirospaprika
a májas daragaluskához:
•  3 közepes nagyságú tojás
•  10 dkg vaj vagy zsír
•  20 dkg búzadara
• 
•  fél csokor petrezselyem
•  fél mokkáskanál őrölt fehérbors
•  késhegynyi sütőpor
•  2 csirkemáj szív nélkül (8 dkg)

Elkészítés módja

1. A farhátat és a szárnyakat megmossuk, egy fazékba rakjuk. A csirkelábakat megnézzük, tényleg jól meg vannak e tisztítva: ha kell, „pikkelyes” bőrüket kiskéssel lekapargatjuk, ha még rajta lennének a körmök, azokat késsel lecsapjuk. Megmossuk a zúzával együtt, a többi húshoz adjuk.

2. Annyi (kb. 2,5 liter) vizet öntünk rá, amennyi bőven ellepi, s nagy lángon fölforraljuk. Ezután kis lángra állítjuk, hogy csak gyöngyözve forrjon. Közben az összes zöldséget megtisztítjuk, a répát és a petrezselyemgyökeret negyedekbe vágjuk, a zellerrel, karalábéval és kelkáposztával együtt a leveshez adjuk. A fölszeletelt fokhagymával és az egész borssal fűszerezzük, megsózzuk – kezdjünk 1 csapott evőkanálnyival. 20-25 percnyi főzés elteltével már lesz a leves tetején egy kevés zsír, ebbe szórjuk bele a pirospaprikát. Kis lángon főzzük 1,5 órán át, ekkor megkóstoljuk, ha kell utánasózzuk, azután leszűrjük.

3. Amíg a leves fő, elkészítjük a betétjét. Ehhez a tojásokat a puha vajjal, a búzadarával, fél kiskanál sóval, a finomra vágott petrezselyemmel, a borssal és a sütőporral alaposan összekeverjük. A májat késsel elkaparjuk vagy nagyon apróra vágjuk, az előzőekbe dolgozzuk. 10 perc pihentetés után evőkanállal enyhén sós, gyöngyöző forralású vízbe szaggatjuk, nagyon kis lángon 20-25 percig főzzük, majd szűrőlapáttal kiemeljük.

4. Tálaláskor a daragaluskát tányérokba rakjuk, a forró levest rámerjük. A puha zöldséget és húst külön kínáljuk hozzá, amiből ki-ki a kedvére szedhet.

A leírásban szereplő Csirkehúsleves májas daragaluskával recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (húsleves, leves, daragaluska, csirkehúsleves) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több csirkemáj recept
Még több csirkemáj recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.