Cseresznyés galette, mascarponés-diós krémmel

Cseresznyés galette, mascarponés-diós krémmel recept
Hozzávalók
3-4 darabhoz:
•  20 dkg liszt
•  10 dkg vaj
•  1-2 evőkanál tejföl
•  1 evőkanál hideg víz
•  csipet só
•  1 csomag vaníliás cukor
A töltelékhez:
•  2-3 marék dió
•  25 dkg mascarpone
•  barna cukor
•  1 csomag vaníliás cukor
•  reszelt citromhéj
•  fahéj
•  cseresznye
•  1 db tojás

Elkészítés módja

1. A lisztet egy csipet sóval és a vaníliás cukorral egy tálba tesszük és összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a vajat, majd gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, hogy jó morzsalékos legyen. Végül beletesszük kanalanként a tejfölt és a vizet, majd összegyúrjuk, hogy könnyen nyújtható legyen. (Először csak 1 evőkanál tejföl kerüljön bele, mert a liszt minőségétől függően lehet, ennyi is elég.) Végül folpack fóliába csomagolva a hűtőszekrénybe tesszük legalább 60 percre pihentetni a tésztát. Közben el lehet készíteni a tölteléket.

2. Először a dió pörkölésével kell kezdeni. Egy tepsibe beletesszük a diót, majd előmelegített sütőbe tesszük és közepes lángon 5-6 percig pirítjuk. (Akkor jó, ha már szép színt kapott a dió, de figyelni kell nehogy megégjen!) A sütőből kivéve teljesen kihűtjük, majd ledaráljuk. A mascarponét simára keverjük az ízlés szerinti mennyiségű barna cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. Ezután hozzákeverjük a ledarált, pörkölt diót is. A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk és lecsepegtetjük.

3. A tésztát kivesszük a hűtőből, majd jó vékonyra kinyújtjuk. (Én sütőpapírra tettem rá és úgy nyújtottam ki, így nem ragadt le a tészta.) A kinyújtott tésztából 3-4 kör alakot vágunk ki. (Én egy fedőt tettem rá és azt vágtam körbe, nagyságától függően, 3-4 kör lesz belőle.) Mindegyik kör közepére rákanalazzuk a mascarponés-diós krémet, majd elsimítjuk, úgy, hogy maradjon a szélétől kb. 2 cm-es üres tésztacsík. Ezután megpakoljuk a krém tetejét magozott cseresznyével, majd megszórjuk egy kevés barna cukorral és őrölt fahéjjal. Végül az üresen maradt tésztarészt, szépen felhajtogatjuk a töltelékre.

4. Az egész tojást felverjük, majd megkenjük vele a tésztát és megszórjuk apróra összedarabolt dióval. (Ezt a diót nem kell előtte megpörkölni, mert különben sütés közben megég!)

5. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb ráhelyezzük a megtöltött tésztát. (Én a kinyújtott, körbevágott tésztát egyesével helyeztem rá a tepsire és ott töltöttem meg, így könnyebb volt vele bánni.)

6. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes lángon 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.

Cseresznyés galette, mascarponés-diós krémmel recepthez fűződő történet, jótanács

Sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk, majd langyosan tálaljuk.

A leírásban szereplő Cseresznyés galette, mascarponés-diós krémmel recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (mascarpone krém) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Cseresznyés galette, mascarponés-diós krémmel recept - 4 hozzászólás

  1. admin
    admin #6450 2013. 06. 28. 17:15 Válasz

    Kedves Hábeja! A recept kinyomtatható amennyiben ön be van jelentkezve mint aktív felhasználónk. A nyomtatás gombra kattintva a rendszer előképet mutat és ezzel párhuzamosan automatikusan elindul a nyomtatás. Ellenőriztük, így azt kell, hogy írjam, az ön rendszerében kell keresni a hiba okát.

  2. Hábeja
    Hábeja #6449 2013. 06. 28. 16:15 Válasz

    Szerettem volna kinyomtatni, de nem lehet :(

  3. manócska
    manócska #6412 2013. 06. 23. 21:49 Válasz

    Nagyon jól néz ki:) A receptet olvasva finom is lehet.

  4. Vassné Edit
    Vassné Edit #6371 2013. 06. 20. 21:36 Válasz

    Nagyon szép!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Cseresznyés galette, mascarponés-diós krémmel recept - 4 hozzászólás

  1. admin
    admin #6450 2013. 06. 28. 17:15 Válasz

    Kedves Hábeja! A recept kinyomtatható amennyiben ön be van jelentkezve mint aktív felhasználónk. A nyomtatás gombra kattintva a rendszer előképet mutat és ezzel párhuzamosan automatikusan elindul a nyomtatás. Ellenőriztük, így azt kell, hogy írjam, az ön rendszerében kell keresni a hiba okát.

  2. Hábeja
    Hábeja #6449 2013. 06. 28. 16:15 Válasz

    Szerettem volna kinyomtatni, de nem lehet :(

  3. manócska
    manócska #6412 2013. 06. 23. 21:49 Válasz

    Nagyon jól néz ki:) A receptet olvasva finom is lehet.

  4. Vassné Edit
    Vassné Edit #6371 2013. 06. 20. 21:36 Válasz

    Nagyon szép!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.