Citromos-álom (kúptorta)

Elkészítés módja
1. Sütünk két 5 tojásos piskótát, lekvárral megkenjük és piskótatekercsnek feltekerjük.
2. Hagyjuk hűlni, közben elkészítjük a krémet.
3. A tejfölt habosra keverjük a kétféle cukorral, belekeverjük a citromok levét és reszelt héját.
4. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a citromos krémbe.
5. A piskótatekercset felszeleteljük, majd kibélelünk vele egy kerek jénai tálat.
6. Elkezdjük a krémet felváltva rétegezni a piskótával, egészen míg a tetejére nem érünk.
7. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap kiborítjuk a tálból és tejszínnel körbekenjük, kidíszítjük.
Citromos-álom (kúptorta) recepthez fűződő történet, jótanács
Nagyon finom, és igazán pikáns ez a torta.
Most néztem meg milyen gyönyörűséges ez a tortád is.Gratulálok Ágica!
Amellett, hogy gyönyörű, isteni finom is lehet. Azt hiszem, kipróbálom :).
Így van, mivel egyáltalán nem édes, és a citrom levétől és héjától nagyon pikáns íz lesz a végeredmény. :)
én nem vagyok cukrász, ellenben "édesszájú" szeretem a tortákat, sütiket, ez a citromos alapú jól behűtve kifejezetten ízletesnek tűnik.