Cigánypecsenye

Elkészítés módja
1. Először a páclét készítjük el.
2. A fokhagymákat megtisztítjuk, összezúzzuk, befűszerezzük és olívaolajjal felöntjük, majd elkeverjük.
3. A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk.
4. A páclével a húsokat bekenjük egy ecsettel, a maradékot rájuk öntjük és fél napot hagyjuk állni a pácban.
5. A bepácolt hússzeleteket paprikás lisztbe forgatjuk, majd egy teflonserpenyőben, olajban mindkét oldalát átsütjük.
6. A ragu elkészítése következik.
7. Ha a húsok eleget álltak a pácban, a vöröshagymát félbevágjuk, félkarikákra szeleteljük, a fokhagymát hozzápasszírozzuk és kevés olívaolajon összepirítjuk.
8. Mikor megpirult a hagyma, hozzáadjuk a paradicsomlét, összepirítjuk és felengedjük annyi vízzel, hogy ragu állagú legyen.
9. Az elősütött húsokat beletesszük a raguba és fedő alatt puhára sütjük.
10. Közben kevergetjük, hogy le ne kozmásodjon.
11. Amíg a hús párolódik a raguban, addig a szalonnát felszeleteljük, kakastaréjra vágjuk és saját zsírjában megsütjük.
12. A kész ételt burgonyával tálaljuk.
egyik kedvenc ételem, épp a napokban gondoltam rá, hogy jól jönne egy fincsi cigánypecsenye...