Burgonyás pogácsa
Elkészítés módja
1. Az élesztőt a tejjel, cukorral felfuttatom.
2. Elmorzsolom a lisztet a zsírral, sóval, áttört burgonyával, majd hozzáadom az egész tojást és a felfutott élesztőt. Jól összedolgozom és hideg helyre teszem kb. fél órára.
3. Amikor letelt az idő, kinyújtom, és vékonyan lekenem tojásos tejjel és szimplán hajtogatom a tésztát. Ismét 15 percre hidegre teszem, a hajtogatást és a kenést még háromszor ismétlem.
4. Az utolsó hajtogatás után a tésztát vékonyra kinyújtom, a tetejét bevagdosom és közepes méretű pogácsakiszúróval kiszaggatom a tésztát.
5. Kiszaggatás után tojásos pirospaprikával megkenem és sütőpapiros sütőlapra teszem.
6. Még sütés előtt egy kicsit kelesztem, majd 180 fokon szép pirosra megsütöm.
Kedden kipróbálom, addigra elfogy a kenyerünk és reggelire isteni lesz! Köszönöm a receptet!
Köszönöm Editke
Nagyon szeretjük.
Szépek!
Nagyon finomak lettek Köszönöm szépen
Szépen megsült pogácsák. Imádom:))