Brassói aprópecsenye

Elkészítés módja
1. A combot megmossuk, csíkokra vágjuk.
2. Az apróra vágott füstölt szalonnát egy mélyebb lábosban az olajon kisütjük, majd félre tesszük.
3. A szalonnás zsiradékon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, rátesszük a csíkokra vágott húst, sózzuk, borsozzuk, egy csipet majoránnát is teszünk rá, majd a paradicsomot, darált paprikát, az apróra vágott fokhagymát.
4. Majd egy kis vizet öntünk rá és fedő alatt puhára sütjük.
5. Az elpárolgott vizet húslével is pótolhatjuk.
6. Amikor megsült, pirospaprikával megszórjuk, a szalonnadarabkákat belekeverjük.
7. Míg sül a húsunk, menet közben a burgonyát meghámozzuk, megmossuk, nagyobb kockákra vagdaljuk és forró olajban kisütjük.
8. Az elkészült brassói pecsenyével összekeverjük és tálaljuk.
9. Házilag eltett savanyúsággal tálaljuk.
Én a fokhagymát mellőztem.
Mi így szeretjük.
Azért látom nem unod Karperec,úgy látom,hogy szereted.
Köszönöm a hozzászólásokat,Ágicának is.
Én is Brassói kedvelő vagyok, és ezt a magyaros klasszikus verziót szeretem a legjobban a héten másodszor. :) Kiegészítve extraként dugódani fokhagymás burgonyájával!
Nagyon szeretem!! :)