Borjúhús vadasan

Borjúhús vadasan recept
Hozzávalók
•  8-10 szelet borjúhús
•  50 dkg sárgarépa
•  20 dkg fehérrépa
•  egy nagy fej vöröshagyma
•  1-2 db babérlevél
•  10-15 szem egész bors
• 
•  mustár
•  10 dkg cukor
•  10 dkg füstölt szalonna apróra vágva zsírjára pirítva
•  37.5 dkg-os tejföl
A zsemlegombóchoz:
•  3 db zsemle vagy kenyér pirítva majd felkockázva
•  kb. 60 dkg liszt
•  petrezselyemzöld
•  3-4 tojás
•  víz

Elkészítés módja

1. A hússzeleteket sóztam, borsoztam, lisztbe mártottam, forró olajban hirtelen kisütöttem.

2. Papírszalvétára szedtem, lecsepegtettem és egy nagyobb lábasba tettem.

3. A megtisztított sárgarépát, fehérrépát, felszeletelt vöröshagymát, babérlevelet, egész borsot és ízlés szerint sót, szalonnát, mustárt, citrom levét ráraktam a húsra, majd ráöntöttem kb. 1 liternyi vizet és feltettem főni.

4. Az egészet addig főztem, míg a hús meg nem puhult.

5. A közben elfőtt vizet pótoltam.

6. A megpuhult húsokat kiszedtem, a babérleveleket és a borsszemeket is.

7. A zöldségről leszűrtem a levet és félretettem.

8. A zöldségeket botmixerrel összeturmixoltam, közben pedig olajon karamellizáltam kb. 10 dkg-nyi cukrot.

9. Ha a cukor megbarnult, ráöntöttem a zöldségturmixot, kicsit összeforraltam és elkevertem benne 2 evőkanálnyi lisztet, majd felengedtem a félretett lével.

10. Jól összeforraltam az egészet és a végén egy nagy pohár tejfölt kevés liszttel elkészítettem habarásnak és a mártáshoz kevertem.

11. Amikor forrni kezdett, akkor tettem ismét bele a feldarabolt húsokat.

12. Ha kell, akkor még ízesítettem.

13. Közben elkészítettem mellé a zsemlegombócot, melyhez 3 zsemlét felkockáztam és megpirítottam.

14. A többi hozzávalóból nokedlitésztát készítettem és beletettem a zsemlekockákat, valamint a felaprított zöldségzöldet.

15. Forró vízben főztem ki a gombócokat.

A leírásban szereplő Borjúhús vadasan recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (vadas) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Borjúhús vadasan recept - 4 hozzászólás

  1. Vassné Edit
    Vassné Edit #4266 2013. 04. 17. 13:07 Válasz

    Köszönöm mindenkinek.

  2. zsuzsa56
    zsuzsa56 #4245 2013. 04. 17. 09:47 Válasz

    Fincsi!

  3. manócska
    manócska #3773 2013. 04. 10. 21:52 Válasz

    Mi is nagyon szeretjük a vadast. Sokszor készítek én is.

  4. karperec
    karperec #3745 2013. 04. 10. 18:49 Válasz

    Ízletes étel, a párom anyukája is hasonlóan finomra készíti!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Borjúhús vadasan recept - 4 hozzászólás

  1. Vassné Edit
    Vassné Edit #4266 2013. 04. 17. 13:07 Válasz

    Köszönöm mindenkinek.

  2. zsuzsa56
    zsuzsa56 #4245 2013. 04. 17. 09:47 Válasz

    Fincsi!

  3. manócska
    manócska #3773 2013. 04. 10. 21:52 Válasz

    Mi is nagyon szeretjük a vadast. Sokszor készítek én is.

  4. karperec
    karperec #3745 2013. 04. 10. 18:49 Válasz

    Ízletes étel, a párom anyukája is hasonlóan finomra készíti!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.