Borjúhús vadasan

Elkészítés módja
1. A hússzeleteket sóztam, borsoztam, lisztbe mártottam, forró olajban hirtelen kisütöttem.
2. Papírszalvétára szedtem, lecsepegtettem és egy nagyobb lábasba tettem.
3. A megtisztított sárgarépát, fehérrépát, felszeletelt vöröshagymát, babérlevelet, egész borsot és ízlés szerint sót, szalonnát, mustárt, citrom levét ráraktam a húsra, majd ráöntöttem kb. 1 liternyi vizet és feltettem főni.
4. Az egészet addig főztem, míg a hús meg nem puhult.
5. A közben elfőtt vizet pótoltam.
6. A megpuhult húsokat kiszedtem, a babérleveleket és a borsszemeket is.
7. A zöldségről leszűrtem a levet és félretettem.
8. A zöldségeket botmixerrel összeturmixoltam, közben pedig olajon karamellizáltam kb. 10 dkg-nyi cukrot.
9. Ha a cukor megbarnult, ráöntöttem a zöldségturmixot, kicsit összeforraltam és elkevertem benne 2 evőkanálnyi lisztet, majd felengedtem a félretett lével.
10. Jól összeforraltam az egészet és a végén egy nagy pohár tejfölt kevés liszttel elkészítettem habarásnak és a mártáshoz kevertem.
11. Amikor forrni kezdett, akkor tettem ismét bele a feldarabolt húsokat.
12. Ha kell, akkor még ízesítettem.
13. Közben elkészítettem mellé a zsemlegombócot, melyhez 3 zsemlét felkockáztam és megpirítottam.
14. A többi hozzávalóból nokedlitésztát készítettem és beletettem a zsemlekockákat, valamint a felaprított zöldségzöldet.
15. Forró vízben főztem ki a gombócokat.
Köszönöm mindenkinek.
Fincsi!
Mi is nagyon szeretjük a vadast. Sokszor készítek én is.
Ízletes étel, a párom anyukája is hasonlóan finomra készíti!