Bécsi burgonyasaláta
Elkészítés módja
1. A burgonyát megtisztítjuk, vastagabb karikákra szeljük, lábasba töltjük, majd annyi húslevest öntünk rá, amennyi éppen ellepi, és kis lángon puhára főzzük. Amikor kész, a főzőlevét egy tálba leszűrjük, a burgonyát jól lecsöpögtetjük, majd kb. 40 dekát egy keverőtálba szedünk. A főző léből kb. 2 decit rámerünk és botmixerrel krémesre pürésítjük.
2. A vöröshagymát megtisztítjuk, nagyon finomra aprítjuk, majd a mustárral, a porcukorral ízesítjük, megborsozzuk, ha kell megsózzuk, végül az olajat is belekeverjük. Letakarva hűtőszekrényben jól behűtjük.
3. Tálalás előtt a fölaprított petrezselymet és zellerlevelet is beleforgatjuk.
4. Kiváló köret sültekhez, halakhoz, de önálló fogásként is megállja a helyét.
Bécsi burgonyasaláta recepthez fűződő történet, jótanács
Ausztriában sok módozata ismert, ott a bécsi szelet hagyományos körete. Gazdagítható csíkokra vágott kígyóuborkával, sárgarépával vagy retekkel.
A háromféle fázis eredményét, ( a krémesített krumplit, a darabos burgonyát és a fűszeres, ízesített hagymát) a végén egybe keverjük, ettől lesz a saláta pürés és darabos. A kész salátát hűtve tároljuk.
Kedves Mesterszakács!
A fórumozók nyilván azt fogják mondani, hogy lassú a felfogásom, a kákán is csomót keresek, stb., de azért megkérdezem, hogy a végén hogyan kell összekeverni a pürésített krumplit, a csak megfőzött vágottat meg a behűtött hagymát? Az utolsó fázist kifejtené kicsit bővebben? Egyébként, nagyon tetszik a recept.
Igazán " Gusztusos " és csábító!! :) Na és mivel burgonyáról van szó, az jöhet nálam minden mennyiségben, mert az a mindenem!! :)