Babgulyás

Elkészítés módja
1. A szárazbabot előző este beáztatjuk.
2. A hagymát kockára vágjuk és kevés zsíron megdinszteljük.
3. Félrehúzzuk a tűzről és beleszórjuk a fűszerpaprikát.
4. A felkockázott sertéshúst rátesszük, borssal és ételízesítővel ízesítjük, beletesszük a paradicsomot és a paprikát és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje.
5. Félpuhára főzzük a húst.
6. A sárgarépát, a petrezselyemzöldet, a fehérrépát, a zellergumót és a fokhagymát megpucoljuk és a babbal együtt a félkész pörkölthöz adjuk. 2 liter vizet adunk hozzá és főlni hagyjuk.
7. Mikor már majdnem megpuhultak a zöldségek, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát.
8. Ilyenkor még sózzuk, ha szükséges.
9. Lisztből, sóból, tojásból és kevés vízből galuskatésztát készítünk és a levesbe szaggatjuk.
10. Kevés zsírból és lisztből világos rántást készítünk és a leveshez adjuk.
11. Pár percig még főni hagyjuk.
Köszönöm spajzgirl, mi is így szeretjük! :)
Imádom úgy ahogy itt le van írva!
Köszi Ágica! :))
Igazán gusztusos a gulyásod!! :)
Karperec, az íze füstölt hús nélkül is finom volt. Húsvétra csülök pörkölt lesz bográcsban /ha az idő engedi/, szerintem az Neked is fog tetszeni.:)
Editke, én adom a babgulyást, Te sütöd a pogit! :) Szerintem jó üzlet lenne!
Manócska, szívesen megkínálnálak!:)
Csatlakozom a babgulyás imádókhoz! Jó a sűrűsége, én is azt szeretem, ha megáll benne a kanál. Füstölt husit érdemes beletenni, ha gázon főz az ember, ha bográcsban, akkor jöhet a comb, lapocka. Különben nincs a számomra oly kedves füstölt íz... :)
Nagyon szereti a családom.
Jó laktató,utána jó kis pogácsa.
Ügyes vagy Szabina.
Imádom a babgulyást. jöhet egy tányérkával.
Dugódan Köszönömi! Majd számolj be az eredményről!!!!
Ez nagyon jónak néz ki, el is intézem, hogy valamikor tegyünk egy kísérletet otthon is.
Nekem is az egyik kedvencem!
Fincsi,tartalmas leves!Nagyon szeretem!!