Tavaszi fehérboros zöldhagymaleves

Elkészítés módja
1. A vajat felolvasztjuk, megfuttatjuk benne a megmosott vékony karikákra szeletelt zöldhagymát, majd megszórjuk a liszttel, összekeverjük és felöntjük a zöldséglevessel. Ha felforrt beleöntjük a száraz fehérbort, és sóval, borssal ízesítjük. Most már közepes tűzön főzzük tovább, majd közben elkészítjük a sajtos pirítóst.
2. A toast kenyérszeleteket egyenletesen megszórjuk a vékony szálúra reszelt Ementáli sajttal és forró sütőben aranybarnára pirítjuk. Ha elkészült, a széleit még melegen éles késsel levágjuk, majd négy egyforma négyzetre daraboljuk.
3. Ha megfőtt a fehérboros zöldhagymaleves, forrón tányérokba szedjük és ráfektetjük a pirított sajtos toast szeleteket.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.