Aszpikos pulykacomb tojással

Aszpikos pulykacomb tojással recept
Hozzávalók
•  kb. 30 dkg pulykacomb
• 
•  fokhagyma
•  babérlevél
•  2 dl tejföl
•  6 db kemény tojás
•  1.5 dl húsleves
•  1 evőkanál mustár
•  4 púpos teáskanál zselatin
•  1 db húsos paprika (jobb lett volna ha zöld vagy piros de épp nem volt itthon)
lehet még beletenni:
•  hagymát
•  csemegeuborkát
•  mustár helyett majonézt
•  és persze másféle húsból is készíthető

Elkészítés módja

1. A húst odatettem főni sóval, fokhagymával, babérlevéllel, ami nagyjából 40 perc alatt megfőtt.

2. Hagytam kihűlni, majd felkockáztam.

3. A húslevesbe belekevertem a zselatint, majd felfőztem, kb. egy-két percig főtt.

4. Levettem a tűzről, hagytam kicsit hűlni.

5. Közben a keményre főtt tojásokat és a paprikát felkockáztam.

6. A húst összekevertem a tojással, paprikával, tejföllel és mustárral.

7. Egy őzgerincformát kibéleltem folpackkal úgy, hogy a folpackot jó nagyra méreteztem és ráadásul kb. 6 réteget hajtottam egybe.

8. Az összes hozzávalót összekevertem, majd szépen belekanalaztam a formába, lefedtem a folpackkal és beraktam a hűtőbe. 1-2 óra múlva már megdermedt (ebben az esetben kb. 3 órát volt a hűtőben), majd kivettem, kitakartam, lefordítottam, levettem róla a formát és a folpackot és már lehetett is szeletelni.

A leírásban szereplő Aszpikos pulykacomb tojással recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Aszpikos pulykacomb tojással recept - 5 hozzászólás

  1. nragnes
    nragnes #3885 2013. 04. 12. 15:01 Válasz

    Köszönöm a kedves szavakat :).
    Mi sem feltétlenül előételnek esszük, ha készítem, főételként vagy reggeliként, vacsoraként fogyasztjuk.

  2. karperec
    karperec #3867 2013. 04. 12. 07:53 Válasz

    Kis pirított bagett mellé, és már annyit eszek belőle, hogy nem is kell a főétel...:)

  3. Vassné Edit
    Vassné Edit #3850 2013. 04. 11. 22:20 Válasz

    Finom lehet!
    Gratulálok.
    Köszönöm a receptet.

  4. manócska
    manócska #3786 2013. 04. 10. 22:58 Válasz

    Nagyon jól hangzik:)

  5. zsuzsa56
    zsuzsa56 #3756 2013. 04. 10. 20:58 Válasz

    Hm!Nem lehet rossz!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Aszpikos pulykacomb tojással recept - 5 hozzászólás

  1. nragnes
    nragnes #3885 2013. 04. 12. 15:01 Válasz

    Köszönöm a kedves szavakat :).
    Mi sem feltétlenül előételnek esszük, ha készítem, főételként vagy reggeliként, vacsoraként fogyasztjuk.

  2. karperec
    karperec #3867 2013. 04. 12. 07:53 Válasz

    Kis pirított bagett mellé, és már annyit eszek belőle, hogy nem is kell a főétel...:)

  3. Vassné Edit
    Vassné Edit #3850 2013. 04. 11. 22:20 Válasz

    Finom lehet!
    Gratulálok.
    Köszönöm a receptet.

  4. manócska
    manócska #3786 2013. 04. 10. 22:58 Válasz

    Nagyon jól hangzik:)

  5. zsuzsa56
    zsuzsa56 #3756 2013. 04. 10. 20:58 Válasz

    Hm!Nem lehet rossz!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.