Aszpikos pulykacomb tojással

Elkészítés módja
1. A húst odatettem főni sóval, fokhagymával, babérlevéllel, ami nagyjából 40 perc alatt megfőtt.
2. Hagytam kihűlni, majd felkockáztam.
3. A húslevesbe belekevertem a zselatint, majd felfőztem, kb. egy-két percig főtt.
4. Levettem a tűzről, hagytam kicsit hűlni.
5. Közben a keményre főtt tojásokat és a paprikát felkockáztam.
6. A húst összekevertem a tojással, paprikával, tejföllel és mustárral.
7. Egy őzgerincformát kibéleltem folpackkal úgy, hogy a folpackot jó nagyra méreteztem és ráadásul kb. 6 réteget hajtottam egybe.
8. Az összes hozzávalót összekevertem, majd szépen belekanalaztam a formába, lefedtem a folpackkal és beraktam a hűtőbe. 1-2 óra múlva már megdermedt (ebben az esetben kb. 3 órát volt a hűtőben), majd kivettem, kitakartam, lefordítottam, levettem róla a formát és a folpackot és már lehetett is szeletelni.
Köszönöm a kedves szavakat :).
Mi sem feltétlenül előételnek esszük, ha készítem, főételként vagy reggeliként, vacsoraként fogyasztjuk.
Kis pirított bagett mellé, és már annyit eszek belőle, hogy nem is kell a főétel...:)
Finom lehet!
Gratulálok.
Köszönöm a receptet.
Nagyon jól hangzik:)
Hm!Nem lehet rossz!