Angol szelet

Elkészítés módja
1. A tésztához 4 evőkanál tejben feloldjuk a szalalkálit.
2. A tojások sárgáját 30 dkg porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a margarint és a feloldott szalalkálit.
3. Jól kikavarjuk, végül a lisztet és a tojások keményre vert habját is belekeverjük.
4. A tésztát 3 felé vesszük. Az első sárga marad, a másodikhoz 1 evőkanál kakaóport és 1 evőkanál tejet adunk, a harmadikhoz az aromát, vagy a piros ételfestéket keverjük.
5. A 3 lapot sütőpapírral bélelt, 20×30 cm-es tepsiben, külön-külön kisütjük.
6. A krémhez a vaníliás pudingport megfőzzük a tejben.
7. A margarint a porcukorral habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingos krémhez és megtöltjük vele a lapokat.
8. Alulra kerül a barna lap, középre a sárga, felülre a rózsaszínű.
9. A felmelegített tortabevonóhoz hozzákeverjük az étolajat, majd amikor langyos, bevonjuk vele a sütemény tetejét.
10. Pár órás pihentetés után hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.
Jó étvágyat! :)
Nagyon tetszik a sütid, de tényleg ennyi margarin kell a piskótához? A másik kérdés: a tiédnek melyiktől lett ilyen színe, vérnarancs aromavagy ételfesték?
Köszönöm Zsuzsa! Nincs semmiféle eszközöm csak úgy szemmértékre szeletelem és mindig forró vízbe mártom a kést ! :)
Köszönöm manócska! :)
Nagyon tetszetősek a süteményeid,gyönyörűen szeled.Van talán valamilyen eszközöd,vagy ennyire jó érzéked van a szeleteléshez,kedves Marcsika?Nagyon ügyes kezed van,gratulálok!
Tényleg nagyon szép! Gratulálok én is!
Nagyon szépen köszönöm Zoltán ! :)
Kedves Marcsika!
Nagyon szép a sütemény kivitelezése, darabolása, szívesen megkóstolnám!
Gratulálok!