Áfonyás-túrós Charlotte
Elkészítés módja
1. A tojások fehérjét a cukorral robotgép segítségével kemény habbá verjük, a sárgákat kézi habverővel kicsit kihabosítjuk, majd óvatosan belekeverjük a tojások fehérjét.
2. Ezután a sütőporos lisztet fakanállal apránként hozzáadjuk.
3. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokon készre sütjük.
4. A megsült piskótát még melegen áfonyalekvárral megkenjük és feltekerjük.
5. A mascarponét, a túrót, a tejfölt és az ízesítő anyagokat összekeverjük, majd utoljára megy bele óvatosan a habbá vert tejszín.
6. A zselatint kis lábosban 4 evőkanálnyi vízben feloldjuk és felmelegítjük, majd levéve a tűzről 5 kanálnyi krémet keverünk hozzá fokozatosan.
7. Majd az egészet a masszába öntjük és robotgéppel gyorsan összedolgozzunk.
8. Egy közepes, kerek jénai mély tál alját fóliával kibéleljük.
9. A piskótatekercsből 1-1,5 cm vastag szeleteket vágunk, körberakjuk először az alját, majd az oldalát a tortaformának.
10. Beleöntjük a krém felét a formába, egy kevés lekvárt csepegtetünk rá (ha maradt piskótánk, ide nyugodtan beletehetjük), majd jöhet a masszánk másik fele.
11. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
12. Tálaláskor kiborítjuk a formából.
13. Úgy szeleteljük, mint a tortát.
Áfonyás-túrós Charlotte recepthez fűződő történet, jótanács
A saját készítésű lekvár egész más dimenzió, mert nem tartalmaz vizet és más anyagokat. Ha tehetjük, készítsük el magunk, akár egy nappal a sütés előtt. Kevés mennyiséget magam készítem el télen. Nyáron meg a kertben lévő gyümölcsökből raktározok.
Nagyon szép a tortád!
Jó sok túróval igazán laktató süti!
Nagyon gusztusos süti!
Nagyon köszönöm az infót,ehhez tartom magam.Nagyon örülök, hogy idetaláltam,sok-sok finomsággal fogok még jelentkezni.Üdvözlet.
Kedves Zsuzsa,
Örömmel látom, hogy Ön is tagja lett a mi kis közösségünknek, épp ezért szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy az oldalon a javasolt napi recept feltöltés 4 db! Azért szólok, mert sajnos egy idő után törlik az adminok a 4nél több receptet, pont azért, hogy más is megmutathassa a receptjeit az oldalon, és főleg azért, hogy az Ön receptjeit is megtekinthessék minél többen!
A recepttel kapcsolatban pedig annyit, hogy nagyon ínycsiklandozó és mindenképp kipróbálásra kerül! Jön az 5 csillag! :)
Nagyon jól néz ki!! :)