Zsuzsa ínyenc pizzája

Elkészítés módja
1. A tészta hozzávalóit géppel összedolgozzuk, hogy lágy tésztát kapjunk.
2. Előbb kevesebb vizet adunk hozzá, majd utána adagoljuk még szükség szerint.
3. A sima tésztát rövid időn belül kettévesszük, ugyanis a gyors élesztővel hamar megkel, ha meleg helyre tesszük.
4. Tehát kétfelé osztjuk a tésztát és kézzel széthúzzuk, akár a rétest és belehelyezzük az olívaolajjal megkent pizzaformába.
5. Kis peremet nyomunk a szélükre és hagyjuk pihenni 5 percig.
6. Szurkáljuk meg villával a tésztákat, hogy majd ne púposodjanak fel.
7. Ezután jöhet a feltét.
8. Bolognese mártással megkenjük.
9. Ezután terítsünk rá felkarikázott póréhagymát, paradicsomot és fokhagymát.
10. Az angolszalonnát csíkokra vágjuk és azt is rárakjuk.
11. Majd következik az erős zöldpaprika, szintén csíkokra vágva.
12. Ezután karikára vagdalt füstölt kolbász kerül, persze nem túl sok, csak ízlés szerint.
13. A vargányagombát nagy szeletekre vágva tesszük rá, majd erre rászórunk egy jókora adag reszelt mozzarella sajtot.
14. 180-200 fokos sütőbe megsütjük. Légkeverésesben az alsó sütő is bekapcsolva lehet, hogy átsüljön kellően.
Zsuzsa ínyenc pizzája recepthez fűződő történet, jótanács
Rengeteg pizzát megsütöttem már, sokfélét és nagyságút.Azt hiszem olasz őseimnek köszönhetem, hogy vonzódom a csizma lakóinak ételeihez.
Nagyon szuper a pizzád.
Ez aztán a kedvemre való feltét! Remek pizza, van benne nafta!