Zöldborsós, paprikás csirkemell
Elkészítés módja
1. A húst megmossuk, vékony csíkokra vágjuk, és enyhén besózva félrerakjuk. A hagymát megtisztítjuk, a kicsumázott paprikával együtt finomra aprítjuk, majd az olajon megfuttatjuk.
2. A húst hozzáadjuk, fehéredésig sütjük. A pirospaprikát rászórjuk, elkeverjük, és azonnal kb. 3 deci vízzel fölengedjük. A cikkekre vágott paradicsomot hozzáadjuk, azután közepes lángon majdnem puhára pároljuk. Közben, ha kell, levét pótoljuk.
3. A kifejtett borsót a csirkéhez adjuk, együtt készre főzzük. Megkóstoljuk, ha kell utánasózzuk. Levét a tejföllel simára kevert liszttel sűrítjük, 2-3 percig forraljuk. Egy kevés tejszínnel is dúsíthatjuk. Galuskával tálaljuk.
Zöldborsós, paprikás csirkemell recepthez fűződő történet, jótanács
Bármilyen más szárnyashúsból, például pulykából is készülhet.
Mennyei menü,nagyon szépen tálalva.
Gratulálok:Edit.
Köszönjük, mi is nagyon szeretjük. :)
Igazán nagyon gusztusos! :) Nagyon szeretem a csirkemellet :)