Grillen sült csirkemell garnélarákkal, gombamártással

Elkészítés módja
1. A csirkemellfiléket hosszában kettévágjuk, majd megmossuk, leszárogatjuk, sóval, borssal bedörzsöljük. A mézet a kétféle mustárral meg a tabasco-mártással elkeverjük, majd a csirkére locsoljuk és jól átforgatjuk benne. Letakarva, hűtőszekrényben 1 órát érleljük. A vajat serpenyőben fölhevítjük, majd a csirkét belefektetjük. Közepes lángon, oldalanként 5-6 perc alatt szép pirosra sütjük.
2. A rákot hidegvízzel leöblítjük, majd forrásban lévő, enyhén sós citromos vízbe dobjuk és kb. 5 percig főzzük. Ezután szűrőlapáttal jeges vízbe szedjük. Amikor lehűlt a páncéljától megtisztítjuk, majd a fölolvasztott vajra dobjuk. A zúzott fokhagymával fűszerezzük, megsózzuk, megborsozzuk, néhány percig pirítjuk, majd a fehérborral meglocsoljuk, és addig pároljuk, amíg a boros lé egy kicsit besűrűsödik és opálos színe lesz.
3. A gombát megtisztítjuk, megmossuk, jól lecsöpögtetjük. A fölaprított vöröshagymát a vajon kissé megfuttatjuk, majd a gombát rádobjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a kakukkfűvel fűszerezzük, néhány percig pirítjuk, majd a borral meglocsoljuk. Fölforraljuk, és a kevés hidegvízzel elkevert keményítővel sűrítjük.
4. Tálaláskor a csirkét a garnélarákkal és a gombamártással körítjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.