Szárnyasmájpástétom tagliatelle salátával
Elkészítés módja
1. Az olívaolajat egy tálba öntjük, beleszórjuk az apróra vágott vöröshagymát, és mikróban megfuttatjuk. Ezután hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott csirkemájat, a zúzott fokhagymát, és a mikróba visszatéve készre pároljuk, hogy a közepe rózsaszín maradjon. Ha elkészült akkor krémesre keverjük, majd sóval, borssal, a konyakkal ízesítjük.
2. A zöldséglevest felforraljuk, beleszórjuk a zselatinport, majd lehúzzuk a tűzről, és simára keverjük. Ekkor a májkrémhez öntjük, összekeverjük, és beleforgatjuk az apró kockákra vágott zöldpaprikát, a piros kaliforniai paprikát, és az uborkát. 3. Ezután egy tetszőleges formába töltjük, és a hűtőbe téve megdermesztjük.
4. Közben a salátához, a tagliatellét salátás tálba tesszük, majd az öntethez az olívaolajat a balzsamecettel elkeverjük, sóval, borssal, zúzott fokhagymával, kevés cukorral, és aprított petrezselyemmel ízesítjük. A tésztára locsoljuk, lazán összeforgatjuk, és fél órára hűtőbe tesszük.
5. Tálaláskor a tagliatelle salátát villára tekerve tányérra rendezzük, majd melléfektetjük a forró vízbe mártott késsel háromszögletűre vágott májpástétomot.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.