Zöldborsóleves májgaluskával

Elkészítés módja
1. A leveshez megpucoljuk és felaprítjuk a zöldségeket: a sárgarépát, a vöröshagymát, a karalábét és a petrezselyemgyökeret.
2. Felaprítjuk a petrezselyemzöldet, amiből félreteszünk egy evőkanállal a gombócokhoz.
3. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, amiből szintén félreteszünk egy evőkanállal a gombóchoz. Ehhez hozzáadjuk a répát, a karalábét, és ezzel együtt pirítjuk még 5 percig, majd mehet bele a borsó és a petrezselyem is.
4. A zöldségeket megszórjuk liszttel, átkeverjük és vízzel felöntjük. Ízlés szerint sózzuk és addig főzzük, míg meg nem puhulnak a zöldségek.
5. Elkészítjük a gombócokat. A fagyos májat lereszeljük, majd a tojással, a pirított hagymával, fokhagymával, a vízből kinyomkodott zsemlével és annyi zsemlemorzsával összekeverjük, hogy ne legyen se kemény, se lágy. Petrezselyemmel, sóval, borssal ízesítjük.
6. Vizes kézzel a masszából gombócokat formázzunk. Ha túl lágy a massza, akkor hozzáadjunk zsemlemorzsát és legalább 20 percig pihentetjük.
7. Amikor megfőttek a zöldségek, a leveshez adjuk a gombócokat és még 10 percig főzzük.
8. Jó étvágyat kívánok!
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.