Tejfölös-kapros palócleves

Tejfölös-kapros palócleves recept
Hozzávalók
•  0.5 dl olaj
•  1 fej vöröshagyma
•  2 gerezd fokhagyma
•  1 evőkanál fűszerpaprika
•  50 dkg báránycomb
• 
•  őrölt bors
•  30 dkg burgonya
•  25 dkg zöldbab
•  1 csokor kapor
•  0.5 csokor petrezselyem
•  1 evőkanál liszt
•  1.5 dl tejföl

Elkészítés módja

1. Az olajat felforrósítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és megpirítjuk. Ezután belekeverjük a zúzott fokhagymát, lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk a fűszerpaprikával.

2. Most hozzáadjuk a kockákra vágott, majd megmosott báránycombot, felöntjük annyi vízzel, hogy félig ellepje, és felforraljuk. Ekkor sóval, borssal ízesítjük, majd fedővel lefedve közepes tűzön félpuhára pároljuk.

3. A meghámozott burgonyát egyforma kockákra vágjuk, a megtisztított zöldbabot 2-3 centisre daraboljuk, majd a félpuha pörkölthöz adjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy 2-3 ujjnyival ellepje, és sóval, borssal utóízesítjük. Ha készre főtt a leves beleszórjuk az aprított kaprot, petrezselymet.

4. A lisztet, a tejfölt és kevés vizet összekeverünk és kevergetve a forró levesbe öntjük. Ha felforrt lehúzzuk a tűzről, és forrón tálaljuk. Tejföllel, petrezselyemmel díszítjük.

Tejfölös-kapros palócleves recepthez fűződő történet, jótanács

Aki nem szereti a bárányhúst, az készítheti sertés, vagy akár pulykahúsból is.

A leírásban szereplő Tejfölös-kapros palócleves recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (leves, palócleves) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Tejfölös-kapros palócleves recept - 1 hozzászólás

  1. Domján Mária
    Domján Mária #3145 2013. 04. 03. 12:24 Válasz

    Nagyon finom leves csak egy gondom van, hogy én nem eszem meg
    a bárány húst . Elkészíteni elkészítem mert a férjem nagyon szereti, Van egy
    jó ismerőse aki ellátja bárány hússal ezért mindig van lefagyasztva,
    Szerintem most ezt a következő leves amit kérni .fog.
    Köszönöm a receptet.A leves egyébként nagyon gusztusos Gratulálok

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Tejfölös-kapros palócleves recept - 1 hozzászólás

  1. Domján Mária
    Domján Mária #3145 2013. 04. 03. 12:24 Válasz

    Nagyon finom leves csak egy gondom van, hogy én nem eszem meg
    a bárány húst . Elkészíteni elkészítem mert a férjem nagyon szereti, Van egy
    jó ismerőse aki ellátja bárány hússal ezért mindig van lefagyasztva,
    Szerintem most ezt a következő leves amit kérni .fog.
    Köszönöm a receptet.A leves egyébként nagyon gusztusos Gratulálok

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.