Tejfölös-kapros palócleves

Elkészítés módja
1. Az olajat felforrósítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és megpirítjuk. Ezután belekeverjük a zúzott fokhagymát, lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk a fűszerpaprikával.
2. Most hozzáadjuk a kockákra vágott, majd megmosott báránycombot, felöntjük annyi vízzel, hogy félig ellepje, és felforraljuk. Ekkor sóval, borssal ízesítjük, majd fedővel lefedve közepes tűzön félpuhára pároljuk.
3. A meghámozott burgonyát egyforma kockákra vágjuk, a megtisztított zöldbabot 2-3 centisre daraboljuk, majd a félpuha pörkölthöz adjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy 2-3 ujjnyival ellepje, és sóval, borssal utóízesítjük. Ha készre főtt a leves beleszórjuk az aprított kaprot, petrezselymet.
4. A lisztet, a tejfölt és kevés vizet összekeverünk és kevergetve a forró levesbe öntjük. Ha felforrt lehúzzuk a tűzről, és forrón tálaljuk. Tejföllel, petrezselyemmel díszítjük.
Tejfölös-kapros palócleves recepthez fűződő történet, jótanács
Aki nem szereti a bárányhúst, az készítheti sertés, vagy akár pulykahúsból is.
Nagyon finom leves csak egy gondom van, hogy én nem eszem meg
a bárány húst . Elkészíteni elkészítem mert a férjem nagyon szereti, Van egy
jó ismerőse aki ellátja bárány hússal ezért mindig van lefagyasztva,
Szerintem most ezt a következő leves amit kérni .fog.
Köszönöm a receptet.A leves egyébként nagyon gusztusos Gratulálok