Velencei álom szeletek
Elkészítés módja
1. Sütőpapírral bélelt 20×30 cm-es tepsiben 2 db sárga és 1 db kakaós piskótát sütünk.
2. Az egész tojásokat a cukorral kb. 7 percig habosra keverjük, utána hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
3. A kakaósnál is így járunk el.
4. Krém készítése: A vaníliás pudingporokat a cukorral, 1 dl tejjel csomómentesre keverjük és a többi tej hozzáadásával, kevergetve felfőzzük. Kihűtjük.
5. A narancsokat cikkekre szedjük, a hártyákat eltávolítjuk.
6. A narancsvelőt egy kis tálba tesszük, majd a felaprított barackkompótot is. 1 dl narancslével leöntjük.
7. A tejszínt kemény habbá verjük.
8. A zselatint beáztatjuk, egy evőkanál tejszínnel kikeverjük.
9. A kihűlt pudingot kihabosítjuk.
10. Apránként hozzáadagoljuk a tejszínhabot, a zselatint és gyümölcsöket, lével együtt.
11. Utoljára keverjük hozzá a csokiforgácsot.
12. Az alsó sárga lapot egy ecsettel megkenjük narancslével.
13. A krémet úgy osszuk el, hogy egy vékony réteg a fedőlapra is kerüljön.
14. Az alsó sárga lapot megkenjük a krémmel, ráhelyezzük a kakaós lapot, azt lekenjük narancslével, majd rá a krém és a 2. sárga lap.
15. Vékonyan rákenjük a krémet, majd a tejszínhabot.
16. Ízlés szerint díszítjük.
Velencei álom szeletek recepthez fűződő történet, jótanács
Forrás: http://www.youtube.com/watch?v=IDEfKKz8h4c
Velencei álom
Köszönöm szépen Manócska.
Én is csak álmodoztam egy jó ideig,de itt lett a végeredmény.
Nagyon finom,könnyű krém.
Szép estét:Edit.
Addig csak álmodozom róla, amíg meg nem sütöm. Nagyon jól néz ki.
Köszönöm szépen Zsuzsa és Marcsi.
Nagyon örülök ennek a receptnek,mert régóta keresem,hát itt van.Istenien néz ki.
Csoda szép és finom süteményt sütöttél Gratulálok Marcsi
Köszönöm szépen Józsi és Szabina.
Valóban a neve mindent elárul.
Annyira könnyű krémje van,nagyon csak ott van,mint fagyiban.
Szép napot kívánok:Edit.
Nagyon finom lehet Editke!! Még csak fagyiban kóstoltam.:) Nagyon ízlett! Megy a kedvencekhez.
Álomszép!! :)