Vadlazac leveles tésztában parajjal
Elkészítés módja
1. A spenótot felengedjük.
2. A lazacfiléről, ha bőrös, lehúzzuk a bőrt. Oldalanként 1 evőkanál citromlével bedörzsöljük, sózzuk, borsozzuk.
3. Egy lábosban felolvasztjuk a vajat, és oldalanként 1-1,5 perc alatt kérget sütünk a lazacfilénkre. Kitesszük egy tányérra.
4. A maradék vajra rátesszük a nagyon alaposan kinyomkodott spenótot.
5. Sózzuk, borsozzuk, és belereszeljük a megtisztított fokhagymát. 2-3 perc alatt picit összefőzzük. Lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a tejfölt. Kicsit kihűtjük.
6. Ameddig langyosra hűl a spenótunk, egy tepsire kitekerjük a leveles tésztánkat, körbe a széleit lekenjük az enyhén felvert tojással.
7. A parmezán sajtot lereszeljük és belekeverjük a spenótba.
8. A kitekert (kinyújtott) tészta felére rásimítjuk a spenót felét. (A legjobb szeletelt leveles tésztát vásárolni, ami megkönnyíti a munkát.)
9. Ráhelyezzük a lazacunkat, és a tetejére elosztjuk a maradék spenótot. A tészta másik felét ráhajtjuk, és a széleit összenyomkodjuk.
10. Megszurkáljuk egy villával, de előtte bevagdaljuk a tésztát, és lekenjük a tojással.
11. Előmelegített 180 fokos sütőbe toljuk 15 percre, majd a hőfokot mérsékeljük 160 fokra. Ha nagyon sülne a tészta teteje, letakarjuk alufóliával.
12. Ha megsült az ételünk, forrón tálaljuk ezt a nagyon finom, gyönyörű, rózsaszínű lazacot a zöld spenóttal körbeölelve.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.