Vadas marhaszelet szalvétagombóccal

Elkészítés módja
1. A szalonnát, a hagymát és a zöldségeket kockázzuk fel.
2. Tegyük tálba a húst és szórjuk rá, a borókabogyót, a borsot és a babért.
3. Keverjük össze az ecetet, olajat, fehérbort 2 dl vízzel és locsoljuk a húsra.
4. Adjuk hozzá az előkészített zöldségeket és fóliával letakarva 1 napra tegyük érni a hűtőbe.
5. Másnap vegyük ki a húst, öntsük le a levét egy lábasba.
6. A szalonnát süssük ropogósra, majd adjuk hozzá a vajat.
7. Sózzuk meg a húst mindkét oldalát.
8. Tegyük a forró zsiradékba és süssük nagylángon néhány percig.
9. Ezután vegyük ki és tegyük félre.
10. A visszamaradt zsiradékba tegyük bele a zöldségeket és szórjuk meg cukorral és pirítsuk aranybarnára.
11. Ekkor adjuk hozzá a szeletelt citromot, öntsük fel a páclével, tegyük bele a hússzeleteket és fedő alatt pároljuk 1 órán keresztül.
12. Ezután tegyük át tepsibe és 180 fokos sütőben süssük további 1 órán át.
13. Közben locsolgassuk a pecsenyelével.
14. Amint elkészült, vegyük ki a megpuhult húst és a zöldséget turmixoljuk össze a pecsenyelével.
15. Keverjük simára a lisztet 0,5 dl vízzel és adjuk a mártáshoz.
16. Forraljuk fel, sózzuk meg, majd gazdagítsuk tejszínnel. Szeleteljük fel a húst és tálaljuk citromszeletekkel (elmaradhat) és kínáljunk mellé szalvétagombócot szeletelve.
17. A következők alapján készítsük el.
18. A vászonszalvétát vajazzuk be és terítsük ki.
19. A zsemléket kockázzuk fel és tepsibe terítve pirítsuk meg.
20. A hagymát tisztítás után vágjuk apróra, 2-3 percig pároljuk vajon, a petrezselyemzöldet keverjük hozzá.
21. Ezután a pirított zsemlekockával keverjük össze.A tojásokat a tejjel habarjuk el, szórjuk hozzá a lisztet és sózzuk, borsozzuk.
22. Végül öntsük a zsemlékre.
23. Dolgozzuk össze és formázzuk hosszúkás rúdba, majd csavarjuk szalvétába és a két végét jó szorosan kössük be.
24. Tegyük lobogva forró, enyhén sós vízben, de ügyeljünk arra, hogy akkora legyen az edény, hogy ellepje az egészet és kényelmesen beleférjen. 20 percig főzzük éppen csak gyöngyöző a vízben.
25. Ezután emeljük ki és hűtsük le, majd szeleteljük fel a húsunk mellé.
26. A szószt öntsük a húsra.
Vadas marhaszelet szalvétagombóccal recepthez fűződő történet, jótanács
Talán bonyolultnak tűnik, de aki elkészíti az nem fog csalódni!
Nagyon-nagyon guszta!
Gratulálok,nagyon ügyes vagy Zsuzsa!