Vadas marha

Vadas marha recept
Hozzávalók
•  70-80 dkg marhacomb vagy lábszár (az utóbbi a szaftosabb)
• 
•  1 közepes vöröshagyma
•  30 dkg vegyes zöldség (sárgarépa és gyökér vegyesen)
•  2 dl száraz fehérbor
•  4-5 evőkanál olaj
•  1 evőkanál kristálycukor
•  1 mokkáskanál őrölt fekete bors
•  2 babérlevél
•  1 kiskanál mustár
•  1 citrom
•  1 evőkanál finomliszt
•  2 dl tejföl

Elkészítés módja

1. A húst megmossuk, majd a nedvességet leitatjuk róla. 1 liter, 1 csapott kiskanál sóval ízesített vizet fölforralunk, a megtisztított és fölszeletelt hagyma meg zöldség felét beleszórjuk. 5 percig főzzük, majd a bort is beleöntjük. Ha kihűlt, üveg- vagy porcelántálba töltjük, a combot egészben, a lábszárat 4 centis kockákra vágva belerakjuk. Ha a fűszeres lé nem lepné el teljesen, vízzel pótoljuk. Lefödve, 2-3 napra hűtőszekrénybe tesszük, közben többször megforgatjuk.

2. Főzéskor a húst letörölgetjük, és egy lábasban, az olajon körös-körül elősütjük, félretesszük. Visszamaradó zsírjában világosbarnára karamellizáljuk a cukrot, majd a felszeletelt hagyma meg zöldség másik felét hozzáadjuk. Sóval, borssal, babérlevéllel fűszerezzük, és tovább pirítjuk. 2-3 perc múlva a hús zöldséges páclevét ráöntjük (zöldséggel együtt), a mustárral, a citromlével ízesítjük, fölforraljuk.

3. A marhacombot (lábszárat) belerakjuk, lefödve, kis lángon kb. 1,5 óra alatt puhára pároljuk. Közben elfövő levét vízzel pótoljuk.

4. Ha kész, lecsöpögtetve vágódeszkára tesszük, a rostokra merőlegesen fölszeleteljük. Levét langyosra hűtjük, majd miután a babérlevelet kidobtuk belőle, turmixoljuk, és újra fölforraljuk. A lisztet a tejföllel és egy kevés lével simára keverjük, majd a mártást ezzel sűrítjük, ha kell, utánaízesítjük.

5. Tálaláskor a húsra öntjük. Zsemlegombóc vagy burgonyafánk (receptjüket lásd külön) illik köretnek hozzá.

A leírásban szereplő Vadas marha recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (vadas, vadas marha) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.