Vadas marha

Elkészítés módja
1. A húst megmossuk, majd a nedvességet leitatjuk róla. 1 liter, 1 csapott kiskanál sóval ízesített vizet fölforralunk, a megtisztított és fölszeletelt hagyma meg zöldség felét beleszórjuk. 5 percig főzzük, majd a bort is beleöntjük. Ha kihűlt, üveg- vagy porcelántálba töltjük, a combot egészben, a lábszárat 4 centis kockákra vágva belerakjuk. Ha a fűszeres lé nem lepné el teljesen, vízzel pótoljuk. Lefödve, 2-3 napra hűtőszekrénybe tesszük, közben többször megforgatjuk.
2. Főzéskor a húst letörölgetjük, és egy lábasban, az olajon körös-körül elősütjük, félretesszük. Visszamaradó zsírjában világosbarnára karamellizáljuk a cukrot, majd a felszeletelt hagyma meg zöldség másik felét hozzáadjuk. Sóval, borssal, babérlevéllel fűszerezzük, és tovább pirítjuk. 2-3 perc múlva a hús zöldséges páclevét ráöntjük (zöldséggel együtt), a mustárral, a citromlével ízesítjük, fölforraljuk.
3. A marhacombot (lábszárat) belerakjuk, lefödve, kis lángon kb. 1,5 óra alatt puhára pároljuk. Közben elfövő levét vízzel pótoljuk.
4. Ha kész, lecsöpögtetve vágódeszkára tesszük, a rostokra merőlegesen fölszeleteljük. Levét langyosra hűtjük, majd miután a babérlevelet kidobtuk belőle, turmixoljuk, és újra fölforraljuk. A lisztet a tejföllel és egy kevés lével simára keverjük, majd a mártást ezzel sűrítjük, ha kell, utánaízesítjük.
5. Tálaláskor a húsra öntjük. Zsemlegombóc vagy burgonyafánk (receptjüket lásd külön) illik köretnek hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.