Túrós batyu
Elkészítés módja
1. A cukrot a tejfölhöz adjuk és felfuttatjuk benne az élesztőt.
2. A lisztet, a vajat, a zsírt, pici sót, a tojássárgáját és az élesztős tejfölt összedolgozzuk.
3. Annyi tejet adunk hozzá, hogy se kemény, se lágy ne legyen.
4. Nem kell keleszteni!
5. Félujjnyi vastagra kinyújtjuk és kocka alakú tésztákat vágunk belőle.
6. A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
7. Minden tésztakockára teszünk túrótölteléket.
8. A tészta sarkait középen összefogjuk és csavarunk rajta egyet.
9. Tojásfehérjével megkenjük és olajozott tepsiben, előmelegített sütőben megsütjük.
10. Miután megsült, porcukorral megszórjuk.
Túrós batyu recepthez fűződő történet, jótanács
Mivel nem igényel kelesztést a tészta, így gyorsan elkészíthető. Az eredmény nagyon finom.
Karperec ez egy jó gondolat! Megfogadom.
Reggelire kakaóval...
Ez nagyon kellemes lenne így délután. Így szeretem én is ilyen világosabbra sütve. De félek mert ma már az oldalakat nézve tele ettem már megint magam.
Köszönöm Ágica!
Jaj de ügyi vagy Szabina! :)
Szerintem is jó, mert nem tart sokáig az elkészítés!
Nagyon fincsi lehet!! Kelesztés nélkül egyszerű is. Köszi!!
Értem a célzást!!! Neked is fogok küldeni !!!!!:)
Szabina szépek a batyuk
Én is szeretem., nem csak a manócska!! Marcsi
Küldenék Neked szívesen ha nyitod az ablakot, bár most elfújná a szél szerintem.:))
A túrós batyut is nagyon szeretem. Most meg tudnám enni. Nagyon gusztusosak.