Túrókrémes, mascarponés rolád

Túrókrémes, mascarponés rolád recept
Hozzávalók
A roládhoz:
•  3 tojás
•  1/2 csomag sütőpor
•  4 kanál liszt
•  2 kanál víz
•  1 kanál olaj
•  3 kanál cukor
A krémhez:
•  1 csomag vaníliás puding
•  3 dl tej
•  15 dkg túró
•  1 citrom leve és héja
•  fél doboz mascarpone
•  3 kanál cukor

Elkészítés módja

1. A tojásokat szétválasztom.

2. A sárgájába 1 kanál cukrot, olajat és vizet teszek, amit habosra kikeverek.

3. A fehérjét 2 kanál cukorral kemény habbá verem.

4. A lisztet a fél csomag sütőporral összekeverem.

5. A tojássárgájához hozzáadom a fehérjét, majd végül a sütőporos lisztet.

6. Sütőpapiros tepsiben sütöm.

7. Amikor kihűlt, megkenem.

8. A tejet a vaníliával és a cukorral felfőzöm.

9. Amikor kihűlt, hozzákeverem a túrót és a mascarponét.

10. Habosra kikeverem, és a piskótalapot megtöltöm a krémmel, de a rolád tetejére is ebből teszek.

11. A lapok szélére, mielőtt feltekerem, őszibarackszeleteket teszek.

12. Ezzel együtt feltekerem és a roládot a többi krémmel befedem.

13. A díszítéshez 1 tojásfehérjét gőz felett lekvárral felverek és díszítem.

A leírásban szereplő Túrókrémes, mascarponés rolád recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (mascarpone krém, krémes, túrókrém) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Túrókrémes, mascarponés rolád recept - 7 hozzászólás

  1. Domján Mária
    Domján Mária #3775 2013. 04. 10. 21:54 Válasz

    Köszönöm szépen

  2. manócska
    manócska #3768 2013. 04. 10. 21:39 Válasz

    Gyönyörű a roládod Marcsi. Nagyon szépen díszítetted.

  3. dugódani
    dugódani #3737 2013. 04. 10. 17:59 Válasz

    No ez tényleg nagyon guszta, és van szelet is hozzá. Igazi tekercs hisz lehet látni.

  4. cherryka
    cherryka #3731 2013. 04. 10. 15:27 Válasz

    Én is az olajos-piskótatekercses táborát gyarapítom. :) Mindig szoktam bele tenni, hogy rugalmasabb, könnyeben tekerhető legyen. Ahány ház, annyi szokás. ;)

  5. zsuzsa56
    zsuzsa56 #3728 2013. 04. 10. 15:05 Válasz

    Én a piskóta- roládba nem teszek sohasem olajat,ezt mostanában tapasztaltam,hogy többen azzal készítik.

  6. zsuzsa56
    zsuzsa56 #3727 2013. 04. 10. 15:02 Válasz

    Ez olyasmi mint az enyém,de én nem diszítgetem ki ennyire.Te egy művész vagy Mária.

  7. cherryka
    cherryka #3725 2013. 04. 10. 13:41 Válasz

    Hát én csak ámulok és bámulok a díszítéseidet, habrózsáidat nézve - és nem csak ennél a receptnél! Cukrász vér csörgedezik netán az ereidben, vagy tényleg "csak" hobbiként sütsz-főzöl? Emelem (képzeletbeli) kalapom! ;)

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Túrókrémes, mascarponés rolád recept - 7 hozzászólás

  1. Domján Mária
    Domján Mária #3775 2013. 04. 10. 21:54 Válasz

    Köszönöm szépen

  2. manócska
    manócska #3768 2013. 04. 10. 21:39 Válasz

    Gyönyörű a roládod Marcsi. Nagyon szépen díszítetted.

  3. dugódani
    dugódani #3737 2013. 04. 10. 17:59 Válasz

    No ez tényleg nagyon guszta, és van szelet is hozzá. Igazi tekercs hisz lehet látni.

  4. cherryka
    cherryka #3731 2013. 04. 10. 15:27 Válasz

    Én is az olajos-piskótatekercses táborát gyarapítom. :) Mindig szoktam bele tenni, hogy rugalmasabb, könnyeben tekerhető legyen. Ahány ház, annyi szokás. ;)

  5. zsuzsa56
    zsuzsa56 #3728 2013. 04. 10. 15:05 Válasz

    Én a piskóta- roládba nem teszek sohasem olajat,ezt mostanában tapasztaltam,hogy többen azzal készítik.

  6. zsuzsa56
    zsuzsa56 #3727 2013. 04. 10. 15:02 Válasz

    Ez olyasmi mint az enyém,de én nem diszítgetem ki ennyire.Te egy művész vagy Mária.

  7. cherryka
    cherryka #3725 2013. 04. 10. 13:41 Válasz

    Hát én csak ámulok és bámulok a díszítéseidet, habrózsáidat nézve - és nem csak ennél a receptnél! Cukrász vér csörgedezik netán az ereidben, vagy tényleg "csak" hobbiként sütsz-főzöl? Emelem (képzeletbeli) kalapom! ;)

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.