Túrókrémes, mascarponés rolád

Elkészítés módja
1. A tojásokat szétválasztom.
2. A sárgájába 1 kanál cukrot, olajat és vizet teszek, amit habosra kikeverek.
3. A fehérjét 2 kanál cukorral kemény habbá verem.
4. A lisztet a fél csomag sütőporral összekeverem.
5. A tojássárgájához hozzáadom a fehérjét, majd végül a sütőporos lisztet.
6. Sütőpapiros tepsiben sütöm.
7. Amikor kihűlt, megkenem.
8. A tejet a vaníliával és a cukorral felfőzöm.
9. Amikor kihűlt, hozzákeverem a túrót és a mascarponét.
10. Habosra kikeverem, és a piskótalapot megtöltöm a krémmel, de a rolád tetejére is ebből teszek.
11. A lapok szélére, mielőtt feltekerem, őszibarackszeleteket teszek.
12. Ezzel együtt feltekerem és a roládot a többi krémmel befedem.
13. A díszítéshez 1 tojásfehérjét gőz felett lekvárral felverek és díszítem.
Köszönöm szépen
Gyönyörű a roládod Marcsi. Nagyon szépen díszítetted.
No ez tényleg nagyon guszta, és van szelet is hozzá. Igazi tekercs hisz lehet látni.
Én is az olajos-piskótatekercses táborát gyarapítom. :) Mindig szoktam bele tenni, hogy rugalmasabb, könnyeben tekerhető legyen. Ahány ház, annyi szokás. ;)
Én a piskóta- roládba nem teszek sohasem olajat,ezt mostanában tapasztaltam,hogy többen azzal készítik.
Ez olyasmi mint az enyém,de én nem diszítgetem ki ennyire.Te egy művész vagy Mária.
Hát én csak ámulok és bámulok a díszítéseidet, habrózsáidat nézve - és nem csak ennél a receptnél! Cukrász vér csörgedezik netán az ereidben, vagy tényleg "csak" hobbiként sütsz-főzöl? Emelem (képzeletbeli) kalapom! ;)