Töltött dagadó sertésmájjal
Elkészítés módja
1. A száraz zsemlét tejben megáztatjuk, kifacsarjuk, a májat botmixerrel kipürésítjük.
2. A tojásokat felverjük, hozzákeverjük a zsemlét, a májat, a felaprított petrezselymet.
3. Sóval, borssal, reszelt fokhagymával, vöröshagymával fűszerezzük és megtöltjük vele a felszúrt dagadót, majd a lyukat bevarrjuk.
4. Egy tepsibe 1 deci olajat és 4 dl húslevest öntünk, beletesszük a dagadót, letakarjuk fóliával, majd előmelegített sütőben kb. másfél óra alatt készre sütjük.
5. Sütés közben a pecsenyelével megöntözzük.
6. Az utolsó tíz percre a fóliát eltávolítjuk, hogy a teteje megpiruljon.
Köszönöm,mi is szeretjük.
Guszta! Nagyon szeretem a töltött dagadót.
Köszönöm szépen Karperec.
Remek étel vasárnapi asztalra!