Tökspagetti kaporhabbal

Elkészítés módja
1. A durvára gyalult tököt megsózzuk és fél óráig állni hagyjuk, majd alaposan kinyomkodjuk és szűrőn lecsöpögtetjük.
2. A citrom levét hozzákeverjük az olívaolajhoz, jól összekeverjük, majd ráöntjük a tökspagettire és néhány órára behűtjük.
Elkészítjük a kaporhabot.1. A zöldségalaplevet és a kis csomag, friss kaprot összeturmixszoljuk. Hozzáadjuk a tejszínt és a zselatint, majd kemény habot verünk belőle.
2. A kaporhab habszifonban is elkészíthetjük, amihez a hozzávalókat a fentiek szerint kell összedolgozni, majd beleönteni a habszifonba.
3. Egy patront rácsavarva tálalásig a hűtőben kell tárolni legalább 2 óra hosszat.
Tökspagetti kaporhabbal recepthez fűződő történet, jótanács
A tökspagetti nagyon finom és mutatós előétel, vagy salátaként kínálható, kapribogyóval megszórva, de magában fogyasztva, vagy sült húsokkal tálalva is kitűnő.
Régen jártam itt,ez a recept nagyon tetszik.