Vilmos-saláta

Elkészítés módja
1. A majonézt a tejföllel, a porcukorral és a citromlével kikeverjük, megsózzuk, megborsozzuk.
2. A körtét héjastól 1,5 centis kockákra vágjuk, a mártásba keverjük. A paradicsomot meghámozzuk, magjait kikaparjuk, húsát a körtéhez hasonlóan földaraboljuk. A sajtot 1 centis kockákra aprítjuk. A mandulát leforrázzuk, vékony barna héját is lehúzzuk, majd a szemeket félbevágjuk.
3. Az így előkészített hozzávalókat a körtéhez keverjük, végül letakarva rövid időre behűtjük, hogy ízei összeérjenek.
4. A salátát kisujjnyi széles csíkokra metéljük, majd tányérokra halmozzuk és a körtesalátát rápúpozzuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.