Tarka, káposztás babsaláta
Elkészítés módja
1. A babot fajtánként külön-külön néhány órára, annyi hideg vízbe áztatjuk amennyi bőven ellepi. Ezután leszűrjük és először a fehér babot egy lábasba töltjük, és annyi hideg vizet öntünk rá, hogy bőven ellepje. A babérlevéllel fűszerezzük, 1 csapott kiskanál sóval ízesítjük. Fél órányi főzés után a vörös babot is beleöntjük, a vizet pótoljuk, és együtt puhára főzzük, végül levében hűlni hagyjuk.
2. A káposztát deszkára fektetjük, rövidebbre aprítjuk. Az olajat lábasban kissé megforrósítjuk, a káposztát rádobjuk, 4-5 percig kevergetve pirítjuk. Fél kiskanál sóval ízesítjük, megborsozzuk, és 1 deci vizet öntünk alá. Lefedve, kis lángon kb. 25-30 perc alatt puhára pároljuk. Végül a fedőt levéve addig főzzük, amíg a leve el nem párolog.
3. A póréhagymát megtisztítjuk, megmossuk, majd vékony karikákra vágjuk és gyűrűire szedjük. Az olajat a citromlével és a porcukorral simára keverjük, a fölaprított metélőhagymával fűszerezzük, majd a póréval, a lecsöpögtetett babbal, és a kihűlt káposztával összekeverjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.