Majonézes gombasaláta
Elkészítés módja
1. A gombát megtisztítjuk, fölszeleteljük, és az olajon, kevergetve megpirítjuk (aki a kalóriákra nagyon ügyel, a gombát az ecetes változathoz hasonlóan vízben is megfőzheti, ez adagonként kb. 90 kalóriával kevesebb). A tűzről levéve megsózzuk, megborsozzuk, fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, majd megvárjuk, amíg kihűl.
2. A majonézt a tejföllel összekeverjük, a gombát beleforgatjuk. Ha kell, utánasózzuk, megborsozzuk, citromlével, porcukorral és mustárral pikánsra ízesítjük. Az ínyencek fölaprított tárkonylevéllel és tárkonyecettel is ízesíthetik. Letakarva, hűtőszekrényben néhány órán át érleljük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.