Tavaszi káposztás babsaláta
Elkészítés módja
1. A babot lecsöpögtetjük, a káposztát deszkára fektetjük, rövidebbre aprítjuk. Az olajat lábasban kissé megforrósítjuk, a káposztát rádobjuk, 4-5 percig kevergetve pirítjuk. Fél kiskanál sóval ízesítjük, megborsozzuk, és 1 deci vizet öntünk alá. Lefödve, kis lángon 25-30 perc alatt puhára pároljuk. Végül a fedőt levéve addig főzzük, amíg a leve el nem párolog.
3. A póréhagyma megtisztítjuk, megmossuk, majd vékony karikákra vágjuk, gyűrűire szedjük.
Az olajat a citromlével meg a porcukorral simára keverjük, a fölaprított metélőhagymával fűszerezzük, majd a póréval a lecsöpögtetett babbal és a kihűlt káposztával összekeverjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.