Pikáns mexikói babsaláta

Elkészítés módja
1. Ha szárazbabot használunk, akkor néhány órára hideg vízbe áztatjuk, majd leszűrjük, és friss vízben, megsózva, a babérlevéllel és a félbevágott vöröshagymával fűszerezve puhára főzzük, de vigyázzunk, ne főjön szét, a szemek egyben maradjanak. Levében hűlni hagyjuk, majd leszűrjük, ahogyan a konzervbabot is, ha azt használunk.
2. A fűszeres paradicsomos mártáshoz a hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és egy kisebb lábasban, a megforrósított olívaolajon üvegesre pirítjuk. A csilipaprikával meghintjük, elkeverjük, majd a paradicsomlével fölöntjük vagy rárakjuk a hámozott kockázott konzervparadicsomot. A zúzott fokhagymával, a szegfűszeggel és a fahéjjal fűszerezzük, megsózzuk, megborsozzuk.
3. Pár percig forraljuk, majd belerakjuk a lecsöpögtetett puha babot is. Újabb 2-3 percig forraljuk, azután hűlni hagyjuk. Ha túl sűrűnek találnánk, egy kevés paradicsomlevet adhatunk még hozzá. Negyedekbe vagy hatodokba vágott tortillával tálaljuk. Díszítésképpen sonkacsipszet, főtt tojást és petrezselymet tehetünk rá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.