Pikáns körömsaláta

Elkészítés módja
1. A körmöket leforrázzuk, lemossuk, majd sóval ízesített, egész borssal, fölszeletelt fokhagymával és hagymával, néhány petrezselyemággal és egész köménnyel fűszerezett vízben puhára főzzük.
2. Hűlni hagyjuk, azután kiskéssel kicsontozzuk, és vékony csíkokra vágjuk. A lilahagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és enyhén besózva 10 percre félretesszük. Ezután kinyomkodjuk, tálba rakjuk. Az ecetet és az olajat hozzákeverjük, megborsozzuk, a fölaprított petrezselyemmel és metélőhagymával fűszerezzük, elkeverjük. Az uborkát nagyon apróra vágjuk, a fűszeres öntethez keverjük a fölcsíkozott puha körömmel együtt.
3. Folpackkal letakarjuk, és hűtőszekrényben érleljük 1-2 órán át. Tálaláskor főtt tojással, uborkával, paradicsommal, finomra vágott kerti fűszerekkel díszítjük. Kínálhatunk hozzá pirítóst, és egy kevés olajjal meg citromlével meglocsolt zöldsalátát vagy salátakeveréket is.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.