Csülkös karfiolsaláta
Elkészítés módja
1. A húst éjszakára bő hideg vízbe áztatjuk. Másnap lábasba tesszük, friss vizet öntünk rá, és kb. 1,5 óra alatt puhára főzzük. Ha kihűlt, kicsontozzuk. 40 dekányi kell belőle a salátához, a többit félretesszük.
2. A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira bontjuk, enyhén sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük, hűlni hagyjuk.
3. A paprikát kicsumázzuk, 1-1,5 centis kockákra vágjuk. Az ecetet a mustárral összekeverjük, a lereszelt hagymát meg a porcukrot hozzáadjuk. Kissé megsózzuk, az olajat cseppenként belekeverjük. A pirospaprikával meg a fölaprított kaporral fűszerezzük.
3. Végül a karfiolt, a paprikát és a kockákra vágott csülköt is beleforgatjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.