Paradicsomos halsaláta

Elkészítés módja
1. A halfilét megmossuk, egy lábasba rakjuk és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Megsózzuk, az ételízesítőt beleszórjuk, a babérral fűszerezzük. Nagy lángon fölforraljuk, majd lefödve kis lángon (a filé vastagságától függően) 5-6 percig főzzük. A tűzről levéve hűlni hagyjuk.
2. Ezalatt a hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk vagy lereszeljük és magas falú serpenyőben, az olajban, kis lángon 8-10 perc alatt megfonnyasztjuk.
3. Ezután belekeverjük a paradicsompürét, a borral hígítjuk, a porcukorral és a citromlével pikánsra ízesítjük. Ha túl sűrűnek találnánk, néhány evőkanálnyit a hal főzőlevéből is hozzáadhatunk. 1 percig kevergetve forraljuk, majd a tűzről levéve hűlni hagyjuk.
4. A puha halat vágódeszkára fektetjük, és bőrét kiskéssel vagy kézzel lehúzzuk. Ezután a filét kisujjnyi csíkokra vagy kb. 2 centis kockákra vágjuk. Ilyenkor alkalom nyílik arra is, hogy a szálkákat (ha van benne, amennyit csak lehet) kihúzzuk belőle. A paradicsomos mártáshoz adjuk, vigyázva, nehogy összetörjön összeforgatjuk, majd letakarva behűtjük.
Paradicsomos halsaláta recepthez fűződő történet, jótanács
Ehhez a recepthez szinte mindenféle halat használhatunk: pontyot, busát, fogast, kecsegét, amúrt, afrikai harcsát, harcsát vagy tengeri halfiléket, de ha gyerekek is esznek a fogásból, a biztonság kedvéért szálkamentes halfilét vásároljunk. Paradicsompüré helyett ketchuppal vagy készen kapható fűszeres paradicsommártással is készülhet.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.